25
feb

App review: Camcard, Zelfstandigentarief & Timesheet

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4930
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Deze maand heb ik 3 apps voor de zelfstandige HRM-er uitgeprobeerd.

1. Camcard 5 sterren

Deze app vind ik vanuit praktisch oogpunt echt een topper. Zeker voor ons zelfstandig ondernemers. Want waar mensen zakelijk contact hebben, worden er al snel visitekaartjes getrokken. Ik ben er zelf een ramp in, raak ze vaak kwijt. Dat hoeft niet meer als je deze app hebt.

 

Met de app Camcard maak je gewoon direct een foto van het visitekaartje en de contactgegevens verschijnen automatisch tussen je contacten. Briljant. Tot slot: check wel even of de gegevens goed zijn overgenomen in je contacten. Begin met de gratis Lite versie en als het bevalt, koop 'm dan.
Iphone, Ipad, Android, Windows, Blackberry
$2.99

2. Zelfstandigentarief (van FNV zelfstandigen) 4 sterren

Zeker voor de startend zelfstandige HRM-ers onder ons een verbazingwekkend complete en makkelijke app waar je oa een berekening kunt laten maken van je gewenste bruto-maandloon naar een zelfstandigen uurtarief en andersom en je vindt er markttarieven, ook voor HRM-ers. Duidelijk, makkelijk en snel. Ik werd er blij van.
Android, Ipad, Iphone
Gratis

3. Timesheet 4 sterren

Vooral door zijn eenvoud makkelijk in gebruik, voor ons ZP'ers. Vanuit organisatie-oogpunt voor meerdere mensen zou ik een andere webbased urenregistratie nemen, maar voor mijn persoonlijk gebruik is deze echt heel goed. Met 1 druk op de knop check je in en uit. Pauze nemen kan ook. Je hebt tevens de mogelijkheid om een notitie toe te voegen per ingave. Exporteren naar Excel. Simpel en overzichtelijk.
Iphone, Ipad
Gratis

Weet jij een app?

Vorige keer deed ik de oproep ook en hij geldt nog steeds: Heb je zelf een mooie HR app gezien of gebruik je er een? Wil je een app laten reviewen? Laat het even weten op en wellicht neem ik deze mee. Uiteraard vind je Fiona ook op Twitter: @FionaStoop

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Social Media Trends

Fiona Stoop, eigenaar van loopbaanburo Pintapeople (www.PintaPeople.com) zet ze voor je op een rijtje. Fiona heeft een achtergrond in HRM. Ze begeleidt in haar bedrijf mensen en bedrijven naar succes en plezier, waar het inzetten van nieuwe media en social media bij het behalen van die resultaten een grote rol heeft. Ze is auteur van 2 boeken over social media gebruik.


linkedin   twitter

Reacties