16
dec
0

Bied 'knowmads' een relevante werkplek anders reizen ze weer door

Geplaatst door op in Opinie

Het werk moet uitdagend genoeg zijn, maar het bouwen van een carrière is niet het allerbelangrijkste voor de nieuwste generatie werknemers. Zij, de zogenoemde Millenials of Generatie Y, betreden de werkvloer in het digitale tijdperk met hun eigen wensen en gebruiken, maar passen niet goed in de traditionele manier van werken. In plaats van zich aan te passen aan de '9 tot 5'-mentaliteit, vinden zij het zoeken naar zingeving veel belangrijker. Wat willen die Millenials en hoe kun je als organisatie zo aantrekkelijk mogelijk voor deze nieuwe generatie worden én blijven?

Doorgaan met lezen
Hits: 2337
08
sept
0

De Teletubbie-generatie komt eraan!

Geplaatst door op in Opinie

De Teletubbies komen terug op tv. Ze krijgen een nieuwe look, compleet met een touchscreen op hun buik. Als je bedenkt dat dit programma bedoeld is voor baby's en peuters, dan kunnen we er echt niet meer omheen: We bevinden ons middenin het digitale tijdperk.

Doorgaan met lezen
Hits: 5776
13
aug
0

Disruptieve technologie en HR

Geplaatst door op in Opinie

Gaan we weer terug naar de middeleeuwen met roofridders die lijfeigenen dwongen voor hen een kasteel te bouwen? Als je kijkt naar het aantal ZZP'ers, het aantal flex- en nulurencontracten, het structurele tekort aan waardering voor stagiaires en het aantal demoties, zou je denken van wel. Of toch niet?

Doorgaan met lezen
Hits: 5470
13
aug
0

Weerstand bij verandering? Doe het samen!

Geplaatst door op in Opinie

Onlangs kwam ik in een online forum over Office 365 een vraag om hulp tegen. De vraag was van iemand die in een organisatie een groep begeleidt bij de verandering van een IBM naar Microsoft platform voor samenwerken. Bij een dergelijke verandering treedt meestal weerstand op. Met het nieuwe gereedschap kan iets zus of zo niet, terwijl met het oude gereedschap dat nou juist zo goed ging. Hoe ga je om met deze weerstand?

Doorgaan met lezen
Hits: 5317
11
aug
0

Overstappen naar digitale HR-processen? Kijk eens over de afdelingsmuur heen

Geplaatst door op in Opinie

HR-afdelingen blijven nog teveel hangen in oude processen. Terwijl nieuwe technologie veel betere, fijnmazigere middelen biedt om het beste uit alle medewerkers te halen en daarmee de organisatiegroei optimaal te ondersteunen. De inzet van nieuwe technologie voor HR-doeleinden vereist echter wel meer dan een oppervlakkige blik over de muur van elke afdeling.

Doorgaan met lezen
Hits: 4187
27
juli
0

HR heeft de CIO nodig: 5 tips om HR te ontzorgen

Geplaatst door op in Opinie

HR kan niet meer zonder technologie. Of het nu gaat om het bijhouden van werknemersprestaties met HR-software of het monitoren van werknemersproductiviteit met een HR analytics-platform; de automatisering van steeds meer HR-taken maakt het noodzakelijk dat HR en IT steeds nauwer gaan samenwerken. In dit artikel vijf tips om HR te ontzorgen.

Doorgaan met lezen
Hits: 2780
08
juli
0

Angst voor automatisering in HR onnodig

Geplaatst door op in Opinie

HR-medewerkers zijn dusdanig veel tijd kwijt aan het afhandelen van administratieve werkzaamheden, dat ze de regie over hun eigen agenda kwijtraken. Hun werkdag bestaat voor een groot deel uit ad hoc werkzaamheden, zo bleek onlangs uit de HR-scan van AFAS Software. De oplossing ligt in automatisering, maar om daar de vruchten van te plukken, moet de HR-professional wel over zijn angst heen.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Organiseren Technologie
Hits: 4003
23
jan
0

HR-Business game; studenten hrm klaargestoomd voor de toekomst

Geplaatst door op in Opinie

Stiekeme bijeenkomsten, gefluister in de gangen en achterdochtige en fanatieke blikken in gebouwdeel A van de Fontys Hogeschool in Tilburg. Deel A, het domein van de Human Resources Management studie, is nu het decor waar de jaarlijkse beruchte HR-Business game wordt gespeeld. De grootste hr-reality-game van het jaar voor tweedejaars studenten hrm. Met snoeiharde concurrentie en slimme strategieën van hr professionals van de toekomst.

Doorgaan met lezen
Hits: 4409
18
dec
0

Organisaties en Young Professionals, stap uit de ouderwetse werkgever-werknemer verhouding

Geplaatst door op in Opinie

Op 24 april 2015 staat een volgende editie van het IT Talent Debate op het programma. Diverse HBO en WO Informatica-studieverenigingen, die samen duizenden IT-studenten vertegenwoordigen, selecteren jaarlijks tien bedrijven voor een inhoudelijk debat over IT en talent. Gezien mijn achtergrond in de IT en het feit dat ik Algemeen directeur ben van HeadFirst, een kennisbemiddelaar die vraag en aanbod koppelt van tijdelijk werk voor professionals (waaronder veel IT’ers), trekt dit initiatief mij aan.

Doorgaan met lezen
Hits: 7111
17
mrt
0

Big data en de pornografische werkorganisatie

Geplaatst door op in Opinie

Sinds 'the war on terrorism' is uitgeroepen, onttrekt de burger zich niet meer aan transparantie eisen en beveiligingsapparatuur. Veel burgers beginnen het normaal te vinden. Ik noem dat een proces van de "glijdende schaal van normaliteit". Dus geen protesten bij biometrische en visuele controle of bij afluisterpraktijken. 

Doorgaan met lezen
Hits: 4643