05
jan

Update: De 10 meest onmisbare HR Apps

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 5608
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In 2016 schreven we over tien onmisbare HR apps die het leven van de HR professional makkelijker maken. Tijd voor een update. Op onze oproep via Linkedin reageerden jullie enthousiast.

Hier vind je de discussie over de apps. Mis je er nog een in dit rijtje? Mail ons dan! Lees hier het artikel De 10 meest onmisbare HR apps.

 1. 2daysmood l engagement

Geluk op de werkvloer is essentieel voor zowel de gezondheid en het welzijn van medewerkers, als voor de performance en het succes van een organisatie. De missie van 2daysmood is organisaties inzicht te geven in het geluk op de werkvloer en de middelen te bieden om met effectieve maatregelen het geluk te verhogen.

Volgens recruiting daily is 2daysmood een van de bedrijven om in de gaten te houden. Dat doen we dus maar!

2. Fiorato l vitaliteit

Fiorato is een applicatie waarmee je alleen en samen met je collega’s motiverende opdrachten doet die een (re)vitaliserende werking hebben.

Door de oefeningen en kleine opdrachtjes ga je jezelf positiever voelen en ga je die positiviteit ook met anderen delen. Daarmee word je onderdeel van een positief besmettelijk netwerk en heb je er niet alleen zelf wat aan, maar ook de mensen in je nabije omgeving

3. Appli l recruitment

De app werkt net als matching-apps als Tinder voor het vinden van de juiste partner, baan of studie. De basis is een nauwkeurig profielen van bedrijven en stagiaires. Met een algoritme wordt vervolgens gekeken of er een match is. Bedrijven kunnen zichzelf en de stages omschrijven aan de hand van een aantal vragen. Ook de stagiair krijgt een rijtje vragen om tot een scherp omlijnd profiel te komen. Meer informatie vind je hier

4. Vita.io l HR analytics

Oprichter Raymond Hannes formuleert het op Plain Orange als volgt:

‘Wij combineren de zachte, menselijke kant van HR met de harde kant van data. Dat is Vita.IO. Een voorbeeld: meer dan 70 procent van de werknemers zit niet op de juiste plek. Dat betekent verlies van productiviteit en ongelukkige werknemers. Met onze technologie krijgt de HR manager scherp inzicht in de persoonlijkheid en de capaciteit van alle werknemers. Daarmee is hij in staat om mensen optimaal tot hun recht te laten komen op de juiste positie binnen het bedrijf.’

5. Apployed l  online salarisadministratie

Apployed is het nieuwe platform voor en door werknemers. Apployed is een AAA platform (Any place, any time and any device) dat gebruikt kan worden via het web of een handige App.

6. Cocoon l recruitment

Martijn Frush gooit het met zijn Cocoon over een andere boeg. Cocoon is een recruitment application die matches probeert te bewerkstelligen op basis van gedeelde waarden en interesses in plaats van uitsluitend vaardigheden.

7. Tiptrack l vitaliteit

De AWVN ontwikkelt op dit moment een online concept, Tiptrack, dat medewerkers stimuleert om hun ontwikkeling en inzetbaarheid in eigen hand te nemen. Het concept bestaat uit een interactieve app en een digitaal platform. Op basis van iemands profiel geeft de app dagelijks tips op het gebied van ontwikkeling en vitaliteit. Medewerkers kunnen via dit online concept ook meer inzicht krijgen in hun financiële situatie. Daarnaast wijst de app medewerkers op vacatures die bij hun ontwikkeling passen.

8. Incrowdpro l Communicatie

Incrowd is de corporate communicatie app waarmee je jouw boodschap makkelijk en snel overbrengt op een manier die bij deze tijd past.

9. Grwo l Leren & ontwikkelen

“Bring life to work”. Dat is de missie van Grwo, een technology platform dat jouw (werk)gedrag stimuleert en inzichtelijk maakt. Door automatisch gebruik te maken van user-centric datasystemen worden je dagelijkse activiteiten gemeten en geüpload in een persoonlijke tijdlijn. Competitief aangelegd? Grwo biedt ook de optie om je collega’s uit te dagen, individueel of juist als team.

10. Workfrom l onderweg

Als je voor je werk op weg bent naar een klant of andere afspraak, dan heb je soms behoefte aan een plek om nog even rustig te werken. Je bent bijvoorbeeld te vroeg voor je afspraak, of je moet nog snel even een document aanpassen. Waar kun je terecht? De nieuwe app Workfrom helpt je aan suggesties. De gebruikers van deze dienst hebben al in meer dan 1.200 steden goede werkplekken gevonden, waar je zonder gêne je MacBook kunt openklappen.

 
Waardeer dit blogbericht:

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32