10
okt

Laatste kans! Introductie Blockchain Organiseren

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1994
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Op 13 oktober verzorgt Weconet Technologies in samenwerking met HRCommunity weer de Introductie Blockchain Organiseren speciaal voor HR-professionals.

Meld je aan

Extra laag

De blockchain kun je zien als een extra laag bovenop het internet. Deze maakt het mogelijk dat we niet alleen eenvoudig informatie kunnen delen, maar ook heel efficiënt transacties kunnen doen. Denk aan het bestellen van een managementboek, opleiding of het plaatsen van een vacature. Met de blockchain kunnen we peer-to-peer transacties doen, zonder tussenkomst van bedrijven en banken, zonder ingewikkelde contracten en dat allemaal zonder extra kosten.

Exponentiële groei

Het World Economic Forum verwacht dat in 2025, 10% van het wereldwijde Gross Domestic Product (GDP) geregistreerd wordt op blockchains of met blockchain gerelateerde technologie. Ook steeds meer centrale banken, overheden en gerenommeerde media als The Wall Street Journal, The New York Times en The Economist spreken zich positief uit over deze nieuwe ontwikkeling. De verwachting is dan ook dat blockchain organiseren en de behoefte aan advies, training en development, de komende jaren exponentieel zal groeien.

De verwachting is dat blockchain organiseren een vergelijkbare ontwikkeling zal gaan doormaken als het internet. Je zou kunnen zegen: ‘Wat de stoommachine was voor ambachten is de blockchain voor bedrijven’. Het bedrijf wordt steeds meer gezien als de duurste vorm van organiserend vermogen wanneer je het afzet tegen bijvoorbeeld blockchain organiseren. Aan het begin van de jaren negentig vroegen directies zich af: ‘Moeten we wel of niet investeren in het internet?’ Nu ligt de vraag op tafel of ze wel of niet in de blockchain moeten investeren. Met deze training kun je je directie een gefundeerd antwoord geven op deze vraag.

Praktische toepassingen

Er zijn zeer veel toepassingen te bedenken die op de blockchain kunnen: van het bijhouden van je e-portfolio tot de uitvoering van je salarisadministratie. Alles wat waarde heeft en overgedragen kan worden van aanbieder naar afnemer, is te registreren op een blockchain. Daarbij is bij blockchain organiseren primair niet de techniek belangrijk, maar het ontwerp waarmee vraag en aanbod wordt georganiseerd. Blockchain organiseren is niet technisch en zit dichter tegen HR dan tegen ICT aan.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Innovatie Leren Technologie

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32