21
sept

Podcast Blockchain organiseren: ‘Dankzij Blockchain wordt vertrouwen geprogrammeerd’

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2671
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Blockchaintechnologie sijpelt steeds meer door in het bedrijfsleven. Zo ook in HR. Maar voor velen is het een nog abstract begrip. Wat houdt blockchain nu precies in? En hoe kunnen HR-professionals deze inzetten? We spraken blockchain-expert Paul Bessems.

In deze podcast praten we met Paul Bessems over waarom blockchain in de toekomst een grote rol gaat spelen. Zo is volgens Bessems het grote voordeel van blockchain dat de onzekerheid van bijvoorbeeld betalingen, afspraken of zelfs contracten worden weggenomen. Kortom, dankzij blockchain wordt vertrouwen geprogrammeerd. Daar houdt het niet bij op, dankzij blockchain kunnen we ook veel productiever worden – in tegenstelling tot wat ICT ooit beloofde te doen, maar uiteindeijk níet heeft gedaan. Hij ziet het als de taak van HR om blockchain juist daarom in te zetten.

Het is een ingewikkeld concept, zo geeft Bessems toe. Bovendien is blockchaintechnologie niet genoeg, je moet ook weten wat en hoe je de blockchain precies gaat inzetten. En daar moet HR gaan samenwerken met blockchainmodellen, om zo ervoor te zorgen dat technologie, mens én productiviteit een vlucht kunnen nemen. Zoals hij zegt: ‘Als je een zelfrijdende auto kunt maken, kun je ook een zelfsturende organisatie voorstellen waar geen mensen meer hoeven te werken’. 

Wil je meer te weten komen over Blockchain? Paul Bessems geeft op 25 september een gratis webinar over het onderwerp. Ook spreekt Tom Haak deze dag over de trends in HR-land. Inschrijven voor één van de webinars? Klik dan hier.

Beeld: Kelly Sikkema // Unsplash

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties