13
apr
0

Hoe krijgen we jonge vrouwen enthousiast voor technische studies?

Geplaatst door op in Artikelen

Jonge vrouwen en technische studies: het is nog altijd geen warm huwelijk. Dat is zorgwekkend, want ieder bedrijf verandert langzaam maar zeker in een technologiebedrijf. Toch kiest nog steeds slechts een klein percentage meiden in Nederland voor een technische vervolgstudie. Hoe brengen we hier verandering in?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Technologie
Hits: 1302
31
mrt
0

Digital skills: de vaardigheden van de 21e eeuw

Geplaatst door op in Artikelen

‘Ouderwetse’ banen worden vervangen door Big Data-specialisten en smart analytics professionals. Het wordt immens belangrijk dat we de kennis die is gelieerd aan de digitale transformatie, de zogenaamde digital skills, snel onder de knie gaan krijgen. Dat geldt voor iedereen: van 50-plusser tot starter. Digital skills zijn onmisbaar geworden om als bedrijf voorop te blijven lopen en om de veranderende markt het hoofd te kunnen bieden.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Innovatie
Hits: 2048
13
mrt
0

Hackathon: perfecte manier om versnelling transitie te realiseren

Geplaatst door op in Artikelen

Een stille kamer vol witte gezichten. Her en der liggen kleren op de vloer en verlaten borden waarop chinees en pizza moet hebben gezeten. Op de achtergrond het geluid van een stationair draaiende verlaten raceauto. Het lijkt een setting uit een apocalyptische Fox serie, maar niets is minder waar.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Innovatie
Hits: 691
05
nov
0

6 Pijlers van een succesvolle e-hrm software implementatie

Geplaatst door op in Artikelen

De meeste personeelsfunctionarissen stappen maar één keer in hun carrière over op nieuwe software. Dat is te weinig om het implementeren goed in de vingers te krijgen – en meteen de reden waarom medewerkers er tegenopzien. Eenmaal bekend met het implementeren van software, blijken ervaringsdeskundigen er een stuk milder over te denken: 'Kies de juiste mensen om de klus te klaren en begin op tijd. Dan valt het best mee.'

Doorgaan met lezen
Hits: 1826
29
okt
0

Whitepaper: Oriënteren op e-hrm software

Geplaatst door op in Artikelen

Het klinkt eenvoudig, HR-processen efficiënter en voordeliger laten verlopen met de inzet van e-hrm. Maar wil je met het nieuwe systeem het onderste uit de kan halen, dan moet je wel precies weten wat je nodig hebt. Daarom is belangrijk om eerst goed op alle mogelijkheden af te wegen, zodat je tijdens een gesprek met een leverancier goed beslagen ten ijs komt. Gebruik hiervoor deze 5 handige tips als leidraad.

Doorgaan met lezen
Hits: 1493
24
sept
0

Niet leidinggevenden maar directe collega’s zorgen voor de hoogste mate van werknemersbetrokkenheid

Geplaatst door op in Artikelen

Directe collega’s hebben de meest positieve invloed op hoe betrokken mensen zich voelen bij hun werk, meer nog dan leidinggevenden. Dat blijkt uit Oracle Simply Talent, een onderzoek van Oracle naar werknemersbetrokkenheid in West-Europa.

Doorgaan met lezen
Hits: 2739
25
juni
0

Trends in e-learning en gamification in 2015

Geplaatst door op in Artikelen

Wie kijkt naar opleiden en ontwikkelen, ziet een dynamisch gebied dat de laatste jaren steeds meer in een stroomversnelling is geraakt. Met name waar het online leermethoden betreft. Die onmiskenbare trend zal de komende jaren de boventoon blijven voeren.

Doorgaan met lezen
Hits: 3130
21
mei
0

Begin met Waarom

Geplaatst door op in Artikelen

Onderzoek wijst uit dat slechts 11% van de functionaliteit van software werkelijk wordt gebruikt. De belangrijkste reden voor deze zeer lage adoptiegraad ziet Silverside terug in de te technische implementatie van deze platformen. Het implementeren van een samenwerkingsplatform is echter een mensgeoriënteerde uitdaging. En dat vereist een compleet andere implementatie aanpak.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Leren Strategie Technologie
Hits: 1537
02
mrt
0

Oprukkende IT in organisaties maakt aandacht voor softskills noodzakelijk

Geplaatst door op in Artikelen

Waar IT voorheen in de meeste bedrijven een afdeling was met helder omschreven en omkaderde functies, is het tegenwoordig verweven door het hele bedrijf. IT is daardoor niet alleen meer een functie van de IT-professionals, maar ook van bijvoorbeeld de marketingmanager die verantwoordelijk wordt voor de corporate website. En dat heeft gevolgen voor het hr-beleid van de hele organisatie.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid Technologie Trends
Hits: 3416
02
dec
0

Waarom de outsourcing van hr achterhaald is

Geplaatst door op in Artikelen

Na jaren van uitbesteding halen steeds meer organisaties de personeels (en salaris-) administratie weer terug naar huis. Is deze hr-dienst dan zo belangrijk? Jazeker, die is herontdekt als bron voor data-analyse. Insourcing van hr draagt bij aan wendbaarheid en onderscheidend vermogen van organisaties.

Doorgaan met lezen
Hits: 6012