24
juni

3 vragen aan...FRANK

Geplaatst door op in Technologie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2315
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Was jij erbij vorige week op het HR Tech Event? Een van de standhouders was Frank, een organisatie dat oplossingen biedt om de duurzame inzetbaarheid te vergroten.

Stel jezelf voor!

FRANK is een jonge innovatieve organisatie dat eenvoudige en pragmatisch oplossingen biedt voor werkgevers om de duurzame inzetbaarheid van hun medewerkers te vergroten.

Wat maakt jullie zo innovatief op HR Tech gebied?

Over 10 jaar bestaan 60% van de huidige banen niet meer. We gaan van baanzekerheid naar werkzekerheid en dat is een gedeelde verantwoordelijkheid van zowel de organisatie als de medewerker. Via onze FRANK App bevragen wij de medewerker over eigen functioneren en welzijn. En daarnaast vragen we de medewerker feedback te geven aan collega’s en aan de organisatie (MTO). Hierdoor krijgt niet alleen de medewerker inzicht in zijn of haar eigen drijfveren, talenten en vaardigheden, maar krijgt ook de organisatie inzicht in haar (HR-)beleid en op welke onderdelen nog winst te behalen valt.

Frank is modulair opgebouwd en bevraagt medewerkers op verschillende thema’s. Voorbeelden van thema’s binnen duurzame inzetbaarheid zijn o.a. vitaliteit, drijfveren, werkdruk, happiness en 21st century skills.

De Reflectievragen zijn kort, eenvoudig en concreet en door de pushnotificatie intuïtief en snel te beantwoorden. De vragen hebben betrekking op de employability van de medewerkers en maakt de medewerker bewust van zijn eigen duurzame inzetbaarheid en zet aan tot bewegen.

FRANK stelt ook geregeld een reflectievraag met betrekking tot competenties (21st century of maatwerk) aan de medewerker. Na beantwoording zal FRANK vragen of de medewerker dezelfde vraag wil voorleggen aan zijn vertrouwenspersonen in de vorm van een feedbackverzoek. Zelfreflectie in combinatie met feedback vergroot het zelfinzicht van de medewerker en versnelt daarmee zijn of haar ontwikkeling. FRANK maakt het vragen van feedback leuk, laagdrempelig en het is veilig.

Waarom is FRANK onmisbaar voor HR?

FRANK is de katalysator voor duurzame inzetbaarheid en geeft 2 soorten rapportages; één voor de organisatie en één voor de individuele medewerker.

De organisatie krijgt een livestream met haar medewerkers, door constant en continu de medewerkers te bevragen op verschillende thema’s. Met deze Realtime HR Analytics kun je trends in de resultaten ontdekken en krijg je inzicht in hoeverre de verbeteracties een succes zijn. Met als doel een organisatie met tevreden medewerkers die duurzaam inzetbaar zijn - want dat zijn organisaties die flexibel zijn, beter functioneren, winstgevender zijn en een lager verloop kennen.

Daarnaast geeft FRANK medewerkers een heldere rapportage over zijn of haar eigen functioneren en welzijn (happiness).Hiermee krijg je inzicht in de drijfveren, talenten en vaardigheden. Het is enkel inzichtelijk voor de medewerker en kan tevens als input gebruikt worden voor de functioneringscycli, waardoor manager en medewerker deze gesprekken veel effectiever en efficiënter kunnen voeren.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Technologie

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties