08
juni

HR Talent of the Year: Terugblik winnaars 2015

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2300
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Sinds mei kun je weer nomineren voor de HR Talent of the Year Verkiezing 2015 en er wordt al weer druk gestemd. Vandaag een terugblik van de winnaars van vorig jaar, Laurence van Tuijl en Irma Vermeulen.

Nomineer nu! >>

Laurence van Tuijl: 'Dare to be yourself & dare to be different'

Wat vond je van de hele HR Talent of the Year beleving?

De HR Talent of the Year was voor mij een ontzettend leuke en leerzame ervaring, die ik echt als een beleving zie. Ik heb genoten van alle nieuwe mensen die je ontmoet en waarmee je samen aan bijvoorbeeld een leuke business case kan werken. Natuurlijk zit er een competitieve component in, maar het delen van jouw ervaringen en kennis met andere jonge starters uit je eigen werkveld is enrom leuk! Daarnaast is het ook een unieke kans om eens goed te kijken naar jouw eigen kwaliteiten en je sterke kanten.

Wat heeft het je gebracht?

Naast alle leuke contacten die ik heb opgedaan, ben ik natuurlijk ook getest op mijn competenties. Dat geeft niet alleen anderen meer inzicht hierin, maar je krijgt zelf ook meer zicht op die competenties. Dus naast een geweldige ervaring op inhoudelijk gebied zit er ook een hele gave factor aan dat het je helpt in je eigen ontwikkeling. Ik ben sinds het winnen van de award werkzaam als HR-adviseur bij De Brauw Blackstone Westbroek (hét advocatenkantoor van Nederland). En ook deze unieke kans is hieruit voort gekomen!

Waarom zou je het anderen aanraden om danwel mensen in te schrijven, danwel zelf mee te doen?

Alles wat ik hiervoor schets, zijn voor mij redenen om mensen aan te moedigen hieraan mee te doen! Kortom, iedereen die het leuk vindt om, jonge vakgenoten te ontmoeten, uitdagende opdrachten uit te voeren en te werken aan je eigen ontwikkeling, raad ik aan om mee te doen! Een van de dingen die ik hieraan zeker heb overgehouden en wat ook centraal stond in mijn pitch is, Dare to be yourself & dare to be different. En dat is iets dat de HRtoty je zeker kan laten beleven.

Irma Vermeulen: Ik had het niet willen missen!

Wat vond je van de hele HR Talent of the Year beleving?

Ik zat in Griekenland toen een collega (die mij samen met mijn leidinggevende had opgegeven voor de HRtoty) mij appte met de boodschap: ‘Je doet mee aan een award verkiezing, meer info als je terug bent’. Ik was supernieuwsgierig voor welke award en gelukkig kwam ik daar  ik achter. Terug van vakantie, ben ik meteen aan de slag gegaan met een profiel en het schrijven van mijn visie op HR en vervolgens met de opdrachten die voor de verschillende onderdelen volgden. Ik vond het een eer om genomineerd te zijn door mijn werkgever; de waardering die daaruit spreekt is geweldig. Het traject van HRtoty vond ik heel interessant. Alle opdrachten tijdens het traject, of het de pitch was, het schrijven van een essay of visie, het presenteren hebben me veel geleerd. In korte tijd heb ik me verdiept in (soms) nieuwe onderwerpen. Het was een beleving op zichzelf: de dagen van de kwart, halve en finale. De inhoud en alles eromheen: de sfeer, de leuke mensen die ik heb leren kennen en mee mogen samenwerken en de uitdagingen die ik ben aangegaan. Ik had het niet willen missen!

Wat heeft het je gebracht?

Het heeft me veel gebracht. Een ontzettende gave ervaring om mee te beginnen, nieuwe ideeën en kennis op het HR vakgebied en inhoudelijke- en persoonlijke ontwikkeling. Een netwerk met leuke getalenteerde mensen en uiteindelijk ook een persoonlijk development traject van RvdB. Het development traject was mijn prijs en daar ben ik afgelopen april mee begonnen. Een mooi development traject dat ongeveer een jaar duurt en mij weer verder brengt in mijn ontwikkeling. Vanuit carrière-perspectief is het ook interessant. Er is veel communicatie en promotie geweest rondom de award en je staat echt even in de spotlights. Het winnen van de HRtalentaward staat erg mooi op je CV en Linkedin.

Waarom zou je het anderen aanraden om danwel mensen in te schrijven, danwel zelf mee te doen? 

Ik kan iedereen aanraden mee te doen en ik zou zelf zeker mensen inschrijven. Inmiddels vallen al mijn HR collega’s buiten de doelgroep. Ja we zijn 33 geworden. Dus geen vertegenwoordiging vanuit de gemeente Deventer dit jaar...

Het is een unieke ervaring, de opdrachten die je gedurende de kwart-, halve- en finale uitvoert, zijn interessant; je leert er veel van en wordt er beter van. Je leert veel en getalenteerde mensen kennen; met sommige personen heb ik nog steeds contact. Niet twijfelen: schrijf je zelf of die getalenteerde collega direct in voor de award verkiezing van 2016.

Het motto van RvdB is: life begins at the end of your comfort zone. Daar geloof ik heilig in. De HRtalentoftheyear verkiezing doet eer aan dit motto.

 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32