30
okt

Sporen van Talent

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4530
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Om succesvol te zijn is meer nodig dan talent. Het bereiken van de echte top vereist een bijzondere mix van aangeboren talent, ambitie, hard werken, geluk en zelfvertrouwen. In Sporen van Talent komen succesvolle bekende Nederlanders uit politiek, media, beeldende kunst, sport en bedrijfsleven hierover aan het woord. Zij vertellen hoe het spoor loopt van hun kinderjaren naar de top.

Dit boek is geschreven door: Lidewey van der Sluis en Monique de Vos.

Met de twintig interviews én een uitgebreid theoretisch kader onderzoeken hoogleraar Lidewey van der Sluis en directeur Chasse Executive Search Monique de Vos de factoren voor succes. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in de persoonlijke verhalen? Welke hindernissen kwamen ze tegen en hoe gingen ze er mee om? Uit de interviews blijkt dat hun succes altijd voortkomt uit de 'gouden driehoek' van kwaliteiten, mentaliteit en mogelijkheden. De auteurs laten zien wat dit betekent voor talentontwikkeling in het onderwijs en werksituaties.

Daarmee biedt Sporen van Talent u als werkgever, leidinggevende en HR-professional een theoretisch kader, inzichten en praktische handreikingen om excellentie te herkennen en te stimuleren. Zo creëert uw organisatie de optimale kansen voor talent en ambitie. Het is een spoorboekje dat wetenschappelijke inzichten en analyse combineert met verhalen van talenten die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken.

Interviews

In Sporen van Talent staat een interview met Ans Markus. Zij vertelt over hoe haar spoor naar de top verliep.

Boekpresentatie

Lidewey van der Sluis en Monique de Vos organiseerden een minisymposium in Kasteel Nyenrode. Staatssecretaris Sander Dekker was daarbij aanwezig en mocht het eerste exemplaar van Sporen van Talent in ontvangst nemen. Een impressie van deze bijeenkomst is te zien in onderstaande film.

Bestel boek

Boek-sporen-van-talent

Waardeer dit blogbericht:
0

Eigenaar van de Koning Business Development en lid kernteam HRcommunity. Onder andere verantwoordelijk voor HRzone, HRjob en HRxpress. Onderdeel van redactie HRzone.

Reacties