10
dec

Inkijkexemplaar Sporen van Talent

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4354
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het is een boeiende en soms ongrijpbare mix: talent, ambitie en succes. Hoe verhouden die zich tot elkaar? Leidt talent altijd tot succes? Kun je succesvol zijn zonder ambitie? Of zelfs zonder talent? In het boek Sporen van Talent gaan Lidewey van der Sluis en Monique de Vos in op deze vragen. Download nu het inkijkexemplaar en lees alvast het voorwoord en de inleiding van het boek.

Over het boek

Om succesvol te zijn is meer nodig dan talent. Het bereiken van de echte top vereist een bijzondere mix van aangeboren talent, ambitie, hard werken, geluk en zelfvertrouwen. In Sporen van Talent komen succesvolle bekende Nederlanders uit politiek, media, beeldende kunst, sport en bedrijfsleven hierover aan het woord. Zij vertellen hoe het spoor loopt van hun kinderjaren naar de top.

Met de twintig interviews én een uitgebreid theoretisch kader onderzoeken hoogleraar Lidewey van der Sluis en directeur Chasse Executive Search Monique de Vos de factoren voor succes. Wat zijn de overeenkomsten en verschillen in de persoonlijke verhalen? Welke hindernissen kwamen ze tegen en hoe gingen ze er mee om? Uit de interviews blijkt dat hun succes altijd voortkomt uit de 'gouden driehoek' van kwaliteiten, mentaliteit en mogelijkheden. De auteurs laten zien wat dit betekent voor talentontwikkeling in het onderwijs en werksituaties.

Daarmee biedt Sporen van Talent u als werkgever, leidinggevende en HR-professional een theoretisch kader, inzichten en praktische handreikingen om excellentie te herkennen en te stimuleren. Zo creëert uw organisatie de optimale kansen voor talent en ambitie. Het is een spoorboekje dat wetenschappelijke inzichten en analyse combineert met verhalen van talenten die hun hoofd boven het maaiveld uitsteken. 

Download het inkijkexemplaar

ButtonSporenVanTalent

 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties