08
feb

Onderzoek: de rol van competentie-gedreven talentmanagement in een digitale transformatie

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2891
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Onderzoeksbureau IDC heeft in opdracht van Talentsoft onderzoek gedaan naar op competentie gebaseerde talentmanagement projecten bij vier Europese multinationals. Hiervoor heeft IDC de HR-directeuren van deze bedrijven één op één gesproken om ze te vragen naar hun ervaringen.

IDC onderzocht onder meer de reden voor de focus op competentiemanagement (ten opzichte van een meer op resultaat gebaseerde management aanpak). Ook onderzocht IDC de bedrijfsdoelstellingen en de roll-out van het project. Daarnaast was er vanzelfsprekend aandacht voor de resultaten, de algehele ervaringen en natuurlijk de plannen voor de toekomst.

De organisaties die meegewerkt hebben aan dit onderzoek zijn: Credit Agricole (Financiën/Bank 75.000 medewerkers), Elior (Food en Facility services 106.000 medewerkers), Parex (fabricage, 3800 medewerkers) en Promod (Fashion en retail 6000 medewerkers). Alle vier de bedrijven gebruiken de oplossing van Talentsoft.

IDC is een onderzoeks- en adviesbureau en zij helpen bedrijven bij met maken van de juiste beslissingen op het gebied van ICT-investeringen. IDC is actief in meer dan 110 landen en geeft advies op zowel lokaal als internationaal niveau. IDC is onderdeel van IDG (International Data Group).

talentsoft whitepaper

 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32