06
juni

Je eigen Learning Agility meten, waarom zou je?

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3589
  • 0 reactie
  • Afdrukken

HFMtalentindex is in samenwerking met HRcommunity bezig met het onderzoek naar Learning Agility onder HR-medewerkers. Wat houdt het precies in om mee te doen met de test en wat is het voordeel van de test 2 jaar later nog eens maken?

We spraken een deelnemer die in 2015 ook al eens had meegedaan aan het onderzoek en die het interessant leek om nu een hermeting te doen. Zou de Learning Agility en hoe agile deze deelnemer is veranderd zijn?

De eerste meting

‘Aanvankelijk deed ik in 2015 mee omdat ik nieuwsgierig was. Ik had nog niet echt een beeld bij het begrip Learning Agility, maar had wel gehoord van HFMtalentindex. Ik wist dat zij psychometrische tests uitvoerden en dat hun rapportages veel informatie gaven. Ik ben altijd wel in voor meer informatie over mezelf. Toch vond ik het spannend om de vragenlijst in te vullen. Bovendien was ik na het lezen van de uitleg over Learning Agility wel erg benieuwd hoe goed ik voorbereid was op alle veranderingen op de arbeidsmarkt. Het invullen van de test zelf duurde niet lang en de vragen waren goed te doen. De uitslag viel me toen wel tegen! Ook al vallen mijn scores in de “gemiddelde” range volgens HFMtalentindex, ik vond het moeilijk om het idee van rapportcijfers los te laten. Bovendien neem ik niet snel genoegen met een ranking in de middenmoot. Belangrijk bleek wel om echt de uitleg in het rapportage te lezen. Daar vind je de herkenning.’

Hoe moet je de rapportage lezen?

Deze ervaring is erg herkenbaar voor ons. Wij krijgen vaak terug van kandidaten dat ze het maken van de test als prettig ervaren en dat ze echt wat kunnen met de uitslag. Wel is het zo dat onze mensen vaak geen ervaring hebben met onze type rapportages. Wij voeren psychometrische tests uit en de rapportages geven dan ook een normscore van iemands eigenschappen. Dit is anders dan bijvoorbeeld de uitslag van een MBTI of een DISC-persoonlijkheidsanalyse, waarbij je wordt geclassificeerd. Met dit soort testen kun je gemakkelijk iemand typeren, maar is het lastig een effectiviteitsindicatie te verkrijgen. Wel zijn dit soort assessments prettig om in te zetten als gespreksstof voor bijvoorbeeld samenwerking. Bij het lezen van de HFMtalentindex Learning Agility Indicator rapportage is het een tip om de uitleg van de scores goed door te nemen om zo een goed beeld te krijgen van je eigen Learning Agility en te weten hoe je deze kunt verbeteren.

‘Toen het Learning Agility onderzoek dit jaar weer werd uitgezet onder HR-medewerkers raakte ik wederom erg benieuwd. Hoe zou ik er 2 jaar en wat ervaring later, voorstaan? Is het überhaupt mogelijk om meer wendbaar te worden als medewerker? Ik heb de afgelopen 2 jaar niet bewust gewerkt aan wendbaarder worden, maar was benieuwd of de ervaringen die ik het afgelopen jaren heb opgedaan misschien iets hebben bijgedragen. De uitslag dit keer toonde een verbetering van 0,3 punten op totale Agility, waarbij 2 facetten ervan (Mental en People Agility) nog met een heel punt omhoog waren gegaan.’

Wees kritisch en herken je sterke en zwakke punten.

De verklaring hiervoor zit in Self Awareness: het kennen van je eigen sterke en zwakke punten en het kritisch zijn op je prestaties. Hierdoor ben je er ook meer op gespitst op hoe je dingen beter kunt doen. Wij hebben vastgesteld dat Self Awareness werkt als een hefboom voor iemands Learning Agility: hoe hoger je Self Awareness, des te hoger je Learning Agility. Hier heeft een hogere score op Self Awareness voor een verbetering op Learning Agility gezorgd.

In dit geval is dit dus de verklaring van de stijgende scores: doordat je je meer bewust wordt van je wendbaarheid, raak je meer gespitst op het opdoen van ervaringen die deze zouden vergroten. Zo zie je dat het meten van eigenschappen vaak ook op zichzelf voordeel kunnen hebben, het is namelijk niets anders dan een vorm van objectieve feedback en dat zorgt voor vooruitgang. Bovendien zorgt dit er voor dat je (on)bewust toch meer bezig bent met je ontwikkeling.

 

Ben jij ook benieuwd hoe het nu staat met de Learning Agility van HR-professionals? Scoren ze hoger of lager dan twee jaar geleden? Scoort HR nu beter op Mental Agility? Hebben zij hun Self-awareness weten te vergroten? Doe mee met het onderzoek! Invullen kost een klein halfuur. Direct na het invullen van de test, download je de persoonlijke rapportage en zie je meteen hoe agile jij bent!

 

Test je Learning Agility!

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: hr instrumenten

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties