12
sept

Hr aan de drugs?

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2941
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Hr moet aan de drugs. Er is een drugs waarvan hr in een flow belandt. Deze drug zorgt voor een trip, waar je als hr-professional dagenlang in blijft hangen en die zorgt voor een enorme energieboost. Het is een speciale drug waar ik zelf goede ervaringen mee heb. Hij heeft mij een kick bezorgd, op scherp gezet en de basis gelegd om voor een langere periode te knallen. Ik introduceer de HRsummerschool-drug.

Van 23 tot en met 25 juli jl. organiseerden wij de HRsummerschool. Op HRtalent schreven een aantal deelnemers over hun ervaringen, dit is er één van.

Ingrediënt I: verbazing

De HRSummerschool start met een bijzonder gevoel van verbondenheid. Er is één overstemming tussen alle deelnemers, partners, inspiratoren en organisatoren: een enorme passie voor hr. Dat straalt er vanaf op het moment dat je de oprijlaan van Landgoed Zonheuvel betreedt. Je stapt in een bubbel, zo eentje die je vroeger blies met je bellenblazer. Waar je door verbazing uren naar kan blijven kijken. Voor een aantal dagen bestaat de buitenwereld niet meer. Werkmail ontvang je op je iPhone, maar komt niet binnen. De constante focus op je thesis verdwijnt. Voor drie dagen voel je een bepaalde bevlogenheid waarvan je opgewekt raakt: de HRsummerschool-drug.

Ingrediënt II: verbinding

De HRsummerschool-drug kent een aantal bijzonder krachtige ingrediënten. Allereerst ontstaat er verbinding tussen de deelnemers, inspiratoren en organisatoren. HRsummerschool geeft je de mogelijkheid met hr-directeuren te spreken en hen vragen te stellen over hun drijfveren, praktijk ervaringen en hun successen en tegenslagen. 'Wat heeft jou tot een hr-directeur gemaakt?'. Je hoeft je geen zorgen te maken over de grenzen die bestaan tussen het niveau van een young hr-professional en de hr-directeur. De hr-directeur daagt de deelnemers zelfs uit met de stelling: 'Jullie beperken de ontwikkeling van hr van de toekomst! Wat jullie?'.

Ingredient III: inspiratie

In alle openheid en gelijkwaardigheid creëert dit een bijzonder mooie en inspirerende discussie. De hr-directeur toont oprechte interesse in de overtuigingen en meningen van de young hr-professionals. Dat is wederkerig waarbij er maximaal wordt geleerd van en gereflecteerd op elkaars ervaringen. Je wordt uitgedaagd om op een overstijgend niveau na te denken. Fundamentele vragen worden gesteld over onderwerpen zoals het toekomstige bestaansrecht van hr. Hierin wordt de verbinding gelegd naar het centrale onderwerp van de HRsummerschool 2014, namelijk flexibiliteit en wendbaarheid van organiseren.

Ingrediënt lV: stimulatie

Dat overstijgend denken wordt vervolgens doorgezet in de parallelsessies met ervaren professionals uit het vakgebied en daarbuiten. Nog zo'n ingrediënt van de HRsummerschool-drug. Deze sessies gaan in op een specifiek hr-aspect en staan in het teken van intervisie. Hr-professionals presenteren over onderwerpen als hrd, e-hrm, talentmanagement en hybride organiseren. Zij vertegenwoordigen allen organisaties waarin men het 'anders' doet. Als deelnemer heb je de mogelijkheid om met organisaties en professionals in contact te zijn die los van kaders, systemen en hiërarchie denken. Centraal staat interesse in de ander en het delen van kennis en ervaringen.

Ingrediënt V: flow

Naast al deze bevlogenheid, energie en uitdaging is er natuurlijk ook tijd voor ontspanning. Het ontbijt start op het terras in de zon met heerlijke broodjes en een glas jus. Tijdens de lunch is er tijd om te hangen in de loungeset en komen ook de hr-directeuren en hr-professionals even kletsen. Het enorme grasveld bij een van de kastelen op het landgoed nodigt uit om lekker in de zon te liggen. Het geeft de deelnemers de mogelijkheid alle nieuwe indrukken en leerervaringen te verwerken, om daarna weer scherp de trip te kunnen hervatten.

Tijdens de HRsummerschool beland je in een flow die verder reikt dan een gewone drug. En het mooie is: Er is geen afterdip of terugslag. Je bereikt een basis van waaruit je verder kunt. Dit zal je echter alleen ervaren wanneer je besluit in 2015 deel te nemen. Dan nemen partners, inspiratoren en organisatoren je mee in de wereld van bevlogenheid. Eigenlijk was de HRsummerschool 2014 pas de eerste trip. Daarna wil je weer. Zo werkt dat met een drug. Ook met de HRsummerschool-drug.

Waardeer dit blogbericht:
0

Leah ter Horst is studente Human Resource Business Management. Studeert en werkt met HRM in haar passie. Haar leermodus staat continu op stand 'aan' waardoor ze allerlei Hr-thema's met nieuwsgierigheid benadert. Ze is zich nog volop aan het oriënteren voor 'later', desondanks is de stip aan de horizon leidend. Nieuwsgierig naar die stip aan de horizon? Neem contact op via LinkedIn of twitter.


linkedin hover 32 twitter hover 32

Reacties