25
juni

Whitepaper: 'Welke rol spelen data en HR bij revolutionaire bedrijfsveranderingen?'

Geplaatst door op in HR Summits
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2134
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Weinig bedrijven ontsnappen in 2018 aan revolutionaire verandering binnen hun sector. De grootste veranderingen zien we binnen de banksector, financiële dienstverlening, media en logistiek. Ieder bedrijf worstelt op zijn eigen manier met uitdaging van onder meer digitalisering. Tijd om daarover met elkaar in gesprek te gaan, dus organiseerden OrgVue en HRcommunity een summit met meerdere HR-directeuren en wetenschappers.

Op basis van deze ochtend schreven we een uitgebreide whitepaper over datagedreven HR. Enkele highlights:

·     Er zijn revolutionaire veranderingen gaande binnen bedrijven

De marktdynamiek verandert, en steeds meer bedrijven (moeten) digitaliseren en worden sterk klant- en datageoriënteerd. Veel organisaties bewegen van een procesgestuurd, intern gericht bedrijf naar een meer marktgedreven, flexibel bedrijf.

·     HR krijgt vaak een nieuwe rol bij zo’n verandering

‘Het draait niet om HR en haar rol, maar het moet over het bedrijf gaan en hoe je toegevoegde waarde voor het bedrijf kunt bieden,’ zo zegt een van de aanwezige HR-directeuren. Toch heeft HR wel zeker de mogelijkheid de drijvende kracht te zijn in een revolutionair verandertraject. HR data-analyse kan onder meer helpen om beslissingen en ideeën te ondersteunen en om HR als partner te positioneren naar de bestuurders van de organisatie.

·     Beslissingen moet je ondersteunen met personeelsdata

Data helpt je onder andere te begrijpen wat de juiste vaardigheden voor de toekomst zijn. Dit is vaak nog niet duidelijk, maar zal zondermeer van groot belang zijn in een transformatie. Dit is mogelijk door bijvoorbeeld de persoonlijkheidstypen en technische vaardigheden die er zijn in je organisatie mee te nemen in je datastrategie.

·     Wat is de rol van data en HR bij revolutionaire bedrijfsveranderingen?

We kunnen niet zonder gebruik te maken van data, dat is duidelijk. Als HR moet je de data mensgericht kunnen interpreteren waardoor je sturend kan zijn in transities en de organisatie kan voorbereiden op de toekomst.

Zelf meer datagedreven HR bedrijven? Dan is deze whitepaper echt iets voor jou. Je download hem hier gratis. Wil je in contact komen met OrgVue voor meer verdieping, mail dan met .

 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties