HR Summits

HRcommunity organiseert in samenwerking met verschillende partners summits over specifieke onderwerpen. We brengen wetenschappers, HR-directeuren en journalisten bijeen om een levendige discussie te voeren over onderwerpen die spelen in de HR community.  Ze delen hun thought leadership en dragen zo bij aan de innovatie van HR. Uit deze summits worden verschillende artikelen en whitepapers gedestilleerd. Op deze pagina vind je deze prikkelende artikelen terug.

29
jan
0
Geplaatst door op in HR Summits

De moderne leider stuurt op identiteit. Op gedeelde normen en een gezamenlijke ambitie. Dat vraagt niet om een paar gesprekjes door het jaar heen, maar om een voortdurende dialoog. Met het team en de individuele leden. Maar hoe handelt een leider als een teamlid zich afzondert tijdens een groepsgesprek? En is er een grens tussen professioneel gedrag en een kwetsbare opstelling?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Leiderschap Motivatie
Hits: 1012
23
jan
0
Geplaatst door op in HR Summits

De Digitale Transformatie is in volle gang. Toch zijn er veel vraagstukken omtrent technologie, nieuwe systemen en processen waar HR vooralsnog mee rondloopt. En dat is nu juist niet meer nodig. Want de oplossingen voor veel van deze vragen zijn al lang voorhanden. Maar welke oplossingen zijn dit dan? Je leest er alles over in deze whitepaper.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Innovatie Technologie
Hits: 697
09
jan
0

Waarom HR de digitale transformatie moet omarmen

Geplaatst door op in HR Summits

De digitale transformatie heeft verregaande gevolgen. Niet alleen privé, maar ook op werk. En juist doordat we thuis ongelimiteerde toegang hebben of krijgen tot de nieuwste apps en de nieuwste technologieën, zoals het Internet of Things en AI, verwachten we dat op werk ook. En HR kan als geen ander daar een rol in spelen, maar dan moeten we die rol ook daadwerkelijk zien en pakken.

Doorgaan met lezen
Hits: 1460
21
dec
0

De leider als chef-kok van het wij-gevoel

Geplaatst door op in HR Summits

Een gedeelde sociale identiteit – het ‘wij-gevoel’ zorgt voor wederzijds vertrouwen binnen een groep. Het is aan de leider om dit wij-gevoel te regisseren en zo de beste resultaten te behalen. Speelt het ik-gevoel daarin ook een rol? En in hoeverre is een gezamenlijke vijand nodig voor het eigen succes? Tijdens de HR Summit ‘Identity leadership’ van HRcommunity en Lagerweij deelden vijf HR-kopstukken nieuwe inzichten, tips en voorbeelden.

Doorgaan met lezen
Hits: 1346
13
nov
0

Waarom HR meer moet gaan denken in Data

Geplaatst door op in HR Summits

Het tijdperk van automatiseren ligt achter ons, het tijdperk van de Digitale Transformatie is aangebroken. De digitale transformatie raakt bedrijfsmodellen, verdienmodellen. Het raakt onze processen en onze wijze van organiseren. HR moet in haar keuzes en dagelijkse werk meer ogen hebben voor het verzamelen en gebruiken van data. Nu al heeft HR data in overvloed. Maar waarom dóen we er niets mee?

Doorgaan met lezen
Getagged in: E-HRM Innovatie Technologie
Hits: 1263
06
nov
0

Gaan functies drastisch veranderen met de komst van blockchain?

Geplaatst door op in HR Summits

Blockchain. Wie een beetje slim is, investeert in blockchain. Toch? Blockchain lijkt de toekomst. Maar wat is het precies? En gaat het HR beïnvloeden of het vak zelfs compleet veranderen? Zijn HR-managers voorbereid op een blockchainrevolutie? Voor deze vragen gingen vijf HR-experts, op uitnodiging van It’sallaboutHR en HRcommunity, voor een summit met elkaar rond de tafel zitten.

Doorgaan met lezen
Getagged in: hr instrumenten Innovatie
Hits: 2184