11
sept

Essay: Organisatie zoekt intrapeneurs

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3459
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Organisaties hebben de neiging om aan zichzelf gewend te raken, terwijl de wereld om hen heen schreeuwt om vooruitgang en verandering. Daarom is er binnen organisaties en bedrijven een enorme behoefte aan ondernemerschap. Aan mensen die durven te ondernemen en zich in willen zetten voor verbetering en vernieuwing van producten en/of diensten.

Essay van Alexandra de Bruijne

Ook werknemers hechten er waarde aan, omdat ze meer waardering ervaren en zich kunnen ontwikkelen. Het creatieve vermogen en de durf van mensen in organisatorisch verband betekenen in de huidige economie een voorsprong op de concurrentie. Zeker in een ontwikkeling waarin reproduceerbare maar ook kennisgedreven werkzaamheden steeds vaker worden uitgevoerd in omgevingen waar de arbeidskracht een stuk goedkoper is. Om vertraging van groei of zelfs negatieve groei te voorkomen zijn pioniers en professionals nodig; creatieve trekkers, ondernemers met hart voor de eigen organisatie die deze vooruithelpen.

totalindentity intrapeneurs

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Cultuur Engagement

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32