04
nov
0

Hoe groter de kloof, hoe mooier de brug

Geplaatst door op in Opinie

Zijn we, zoals Frans Timmermans stelt, verleerd hoe we het publieke debat op een fatsoenlijke manier moeten voeren? Is dit het na-ijleffect van de verzuiling die onze samenleving decennialang kenmerkte? Eén ding is zeker: van preken voor eigen parochie is geen overtuiging ooit veranderd. Integendeel.

Doorgaan met lezen
Hits: 3358
18
mrt
0

Recensie: HR & Social Media

Geplaatst door op in Opinie

HR & Social Media is een praktisch boek dat theoretisch inzicht, handige tips en aansprekende voorbeelden combineert. Een mooie handleiding voor HR professionals die willen bijblijven in hun vak want social media zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit ons leven. Na een uitgebreide context en theoretische handvatten in het eerste deel, krijg je in het tweede deel ook een aantal inspirerende praktijkvoorbeelden.

Doorgaan met lezen
Hits: 2537
26
feb
0

Zelfpresentatie, essentieel voor de HR-medewerker

Geplaatst door op in Opinie

Werken op een Human Resource-afdeling betekent werk door mensen voor mensen. En het is beslist niet het gemakkelijkste werk. Je hebt immers te maken met organisatiedoelstellingen en de persoonlijke doelstellingen van de mensen voor wie je werkt. Het vergt een speciaal soort stuurman om tussen alle deelbelangen die zo bij dit werk horen, vakkundig te kunnen schipperen. Hoe vaak hoor je niet van HR-mensen dat ze verschillende petten moeten dragen?

Doorgaan met lezen
Hits: 4292
26
feb
0

Vijf simpele tips voor een goede online vacaturetekst

Geplaatst door op in Opinie

Hoe zorg je ervoor dat jouw vacature opvalt tussen het enorme online aanbod van vacatures? En hoe zorg je er vervolgens voor dat werkzoekenden ook doorklikken? Wanneer je mijn vijf simpele tips opvolgt neemt de kwaliteit van het profiel toe en stijgt het aantal reacties.

Doorgaan met lezen
Hits: 5540
02
dec
0

HR en Marketing gaan trouwen

Geplaatst door op in Opinie

De recruitment trends van 2015 laten het al zien: de afdelingen HR en Marketing & Communicatie groeien steeds meer naar elkaar toe. Ik merk dat ook als Marketing en Communicatie Professional bij RaymakersvdBruggen (RvdB). Ik werk steeds nauwer samen met mijn recruitment collega’s. Iedereen leert. Iedereen communiceert. Hoe wij dat (nog beter kunnen) combineren? De weg naar onze duurzame relatie lees je in mijn blog.

Doorgaan met lezen
Hits: 5426
03
nov
0

Hoe wordt HR kampioen op het gebied van bedrijfstransformatie?

Geplaatst door op in Opinie

Van origine is de HR-functie van bedrijven grotendeels reactief. Een groot gedeelte van de werknemers blijft HR in de eerste plaats als een administratieve functie zien.

Doorgaan met lezen
Hits: 3173
11
sept
0

Essay: Organisatie zoekt intrapeneurs

Geplaatst door op in Opinie

Organisaties hebben de neiging om aan zichzelf gewend te raken, terwijl de wereld om hen heen schreeuwt om vooruitgang en verandering. Daarom is er binnen organisaties en bedrijven een enorme behoefte aan ondernemerschap. Aan mensen die durven te ondernemen en zich in willen zetten voor verbetering en vernieuwing van producten en/of diensten.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Cultuur Engagement
Hits: 3459
18
aug
0

Omarm diversiteit en verbondenheid op de werkvloer

Geplaatst door op in Opinie

Wat zijn de ingrediënten voor een gezonde sfeer op de werkvloer? Vraag het een willekeurige groep recruiters, en ze beginnen al snel over diversiteit. Bedrijven hebben immers een mix van werknemers van verschillende achtergronden nodig, die hun collega’s uitdagen en inspireren. De werkvloer als afspiegeling van de maatschappij.

Doorgaan met lezen
Hits: 5063
18
mei
0

Interview: Bouw aan de loyaliteit van je publiek

Geplaatst door op in Opinie

Toen mijn grootvader hoorde van mijn toenmalige liefde voor opera, gaf hij mij een stapel cassettebandjes met opnames met 'The Young' voor de naam van een befaamde operacomponist. The Young Puccini, the Young Verdi. En als je dat opzette, kreeg je geluid te horen dat nog vaag aan opera deed denken, maar dan zonder geschoolde stemmen en met een onbestemde beat eronder. Dat vond ik geen opera. En ook geen popmuziek.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Communities Cultuur
Hits: 2536
28
okt
0

Volg de sporen van Mayor Tom

Geplaatst door op in Opinie

Op januari 2012 checkte ik voor de eerste keer in op Foursquare. Locatie: bushalte Van Renesselaan, de bushalte dichtbij mijn huis waar bus 50 stopt om me naar het station Driebergen-Zeist (7 minuten) te brengen, of in de andere richting rechtstreeks naar Utrecht Centraal station (20 minuten). Op 20 juni 2014 checkte ik voor de laatste keer in, op mijn huisadres in Zeist.

Doorgaan met lezen
Hits: 3960