01
mei

3 vragen aan…QSXL

Geplaatst door op in HRtech
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2351
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In de aanloop naar het HR Tech Event spreken we alle standhouders en workshopgevers over hun bedrijf, de visie en waar ze voor HR het verschil kunnen maken. De aftrap is aan Data Driven Search QSXL.

Stel jezelf voor!
QSXL is een Data Driven Search Company met een uitgesproken mening: Het internet is de enige recruitment database met realtime data. Met onze geavanceerde data mining technieken en onze STEP benadering, - Scannen, Traceren, Engageren en Presenteren - wij de beste kandidaten. Op basis van slimme zoekalgoritmes worden passieve kandidaten online gevonden, benaderd en aangetrokken. Wij weten zo kandidaten te selecteren die niet in de reguliere (online) databases te vinden zijn. Zo garandeert QSXL de invulling van iedere vacature. We zijn opgericht in 2009 en hebben een 30-tal medewerkers, waaronder searchers, analisten, recruiters en developers. QSXL beschikt over een internationaal searchcentrum en kantoren in Nederland, Zuid-Afrika en Slowakije.

Wat maakt jullie zo innovatief op HR tech gebied?
QSXL maakt in het werving- en selectieproces een onderscheid tussen searchers en recruiters. Ons search center bestaat uit een 20-tal technisch opgeleide analisten en searchers. Zij zijn in staat middels zelf ontwikkelde software een doelgroep volledig in kaart te brengen, om vervolgens middels onze eigen slimme zoekalgoritmes de juiste mensen te vinden, te benaderen en te selecteren. Vanuit ons recruitmentcenter in Utrecht coördineren wij het gehele recruitmentproces. Onze ervaren recruiters screenen alle data en interviewen de geselecteerde kandidaten op basis van de aangegeven criteria.

Waarom is QSXL onmisbaar voor HR?
We zijn volledig data driven. Daarbij maken wij gebruik van een aantal zelfontwikkelde tools zoals de marktscan en de smart page. Voordat wij beginnen met de feitelijke search naar talent, bieden wij organisaties de mogelijkheid om dankzij een arbeidsmarktanalyse inzicht te krijgen in het aantal gekwalificeerde kandidaten voor een specifieke functie in een bepaald geografisch gebied. Deze markt scan verschaft informatie over het totale aantal potentiële kandidaten, hun opleiding, ervaring, locatie en geeft inzicht bij welke bedrijven de meeste potentiële kandidaten werkzaam zijn.

Vervolgens benaderen wij de geselecteerde kandidaten via een persoonlijk bericht ondersteund door een op maat gemaakte smart page. Daarbij wordt de vacature op een aantrekkelijke manier ondersteund door een op maat gemaakte Smartpage. Een Smartpage is een landingspagina waar we het bedrijf en de vacature op een visueel aantrekkelijke manier presenteren met behulp van foto- en videomateriaal.

Tijdens het search proces genereren wij veel relevante real-time data over kandidaten en de arbeidsmarkt. Met behulp van de persoonlijke Reporting Dashboard heb je trouwens 24/7 een actueel overzicht over je recruitment proces!

Meer weten van QSXL? Bezoek de stand op het HR Tech Event of doe mee met de workshop!

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Technologie

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties