19
juni

3 vragen aan...Joboti

Geplaatst door op in HRtech
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2574
  • 0 reactie
  • Afdrukken

De spanning stijgt, nog 1 nachtje slapen en dan....is het tijd om de toekomst in te duiken! We spraken Joboti, een virtuele HR-assistent.

Stel jezelf voor!  
Joboti is begin 2016 gestart door Luuk en Stephan. Luuk was werkzaam als corporate recruiter en Stephan had in verschillende HR-startups gewerkt aan kunstmatige intelligentie en machine learning. Samen zagen zij de mogelijkheid om met chatbots meerwaarde in HR te kunnen leveren door saaie of tijdrovende HR-processen op een leuke laagdrempelige manier te automatiseren.

Wat maakt jullie zo innovatief op HR tech gebied?
Joboti heeft een virtuele HR-assistent ontwikkeld die via verschillende chatkanalen, zoals op je website, via Facebook Messenger, Teams, Speakap en Skype, kan communiceren met werknemers of kandidaten. Communicatie via chat is laagdrempelig en het automatiseren van conversaties geeft de mogelijkheid om het contact met kandidaten en werknemers en de afwikkeling van HR-processen te optimaliseren; de kwaliteit gaat omhoog en de kosten gaan omlaag.

Stel je een virtuele HR-assistent voor die direct de juiste informatie geeft aan een kandidaat op de vacaturepagina. Hij geeft feedback over je kansen tijdens een sollicitatieproces, maakt je wegwijs binnen een nieuw bedrijf en beantwoord al je vragen over bijvoorbeeld verlof of verzuim. Onze virtuele HR-assistent kan ook een volledig werknemersonderzoek afnemen. Een virtuele assistent zorgt niet alleen voor een betere band tussen bedrijf en werknemer of kandidaat, maar creƫert ook waarde door het verzamelen van gestructureerde data waardoor een HR-medewerker inzicht krijgt en direct kan acteren.

Waarom is Joboti onmisbaar voor HR?
HR blijft gelukkig altijd een mensenvak, maar met slimme technologie kan de HR-medewerker ondersteund worden zodat er meer tijd overblijft om waarde toe te voegen. Daarnaast verhoogt het de candidate en employee experience.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Technologie

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties