07
juli

3 vragen aan...BBRIL

Geplaatst door op in HRtech
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2897
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Inmiddels is het HR Tech Event alweer een paar weken geleden. Benieuwd naar welke standhouders er nog meer waren? Ook BBRIL was van de partij. 

Stel jezelf voor!

Martijn Verdouw en Namir Elkoury zijn de trotse initiatiefnemers van BBRIL. Wij zijn 2 ervaren opticiens en hebben inmiddels onze sporen als ondernemers in het optiekvak ruimschoots verdiend. Voordat we BBRIL starten hebben we meer dan 15 jaar 2 goedlopende optiekzaken gehad in de Bloembollenstreek. In de dagelijkse praktijk zagen we het aantal oogproblemen evenredig stijgen met het toenemende gebruik van de computer en smartphone. Daarom hebben we er dan ook onze missie van gemaakt om de negatieve effecten van beeldschermgebruik op de kaart te zetten. En tegelijk een goede oplossing aan te bieden, namelijk de beeldschermbril van BBRIL.

Waarom zijn jullie zo innovatief op HR Tech gebied?

Als werkgever, ondernemer of HR-professional doe je er alles aan om je medewerkers gezond en fit te houden. De juiste stoel, regelmatig bewegen, een goede en gezonde lunch. Toch zijn er medewerkers, die ondanks de juiste toepassing van de arbo-richtlijnen nog steeds klachten ontwikkelen. Nek- en schouderklachten. Droge, vermoeide en geïrriteerde ogen. Hoofdpijn. Wazig zien.

Veel van deze klachten worden veroorzaakt door intensief beeldschermgebruik. Al bij 2 uur per dag achter een beeldscherm kunnen klachten optreden. Met de speciale beeldschermbrillen van BBRIL verminder je de klachten en kan je ze ook voorkomen.

Waarom is BBRIL onmisbaar voor HR?

De bril helpt klachten voorkomen. Het blauwe kunstlicht dat onze smartphones, tablets en computer uitstralen kan 1000 keer intenser zijn dan natuurlijk licht. Zeker met de opkomst van LED-licht is de intensiteit alleen maar toegenomen. Daarnaast werken we met ervaren opticiens.

Met onze jarenlange ervaring in de optometrie weten we dat een multifocale bril, leesbril of helemaal geen bril, klachten kan geven bij computerwerk. De verkeerde bril kan zorgen voor een continu wisselende houding achter de computer. We komen bij langs om ter plekke naar de werkplek te kijken en de ogen van de medewerkers door te meten, want ook de afstand tot een beeldscherm heeft invloed op ons advies.

Volgens de Arbowet hebben medewerkers recht op een oogonderzoek als zij met een computer werken. De medewerkers kunnen en mogen hier dus om vragen. Als er in het bedrijf een Arboplan aanwezig is, dan is de BBRIL beeldschermbril volledig aftrekbaar.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: ARBO Technologie

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties