11
mei

3 vragen aan...AWVN

Geplaatst door op in HRtech
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1959
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In de aanloop naar het HR Tech Event spreken we alle standhouders en workshopgevers over hun bedrijf, de visie en waar ze voor HR het verschil kunnen maken. AWVN introduceert de innovatieve app voor werkgevers: Tiptrack.

Stel jezelf voor!
Ik ben Renske Rietbergen, directeur HR-innovatie en marketing bij werkgeversvereniging AWVN. AWVN is met 200.000 aangesloten werkgevers met 5 miljoen medewerkers de grootste werkgeversvereniging van Nederland. AWVN adviseert werkgevers bij het ontwikkelen van de HR-strategie, de organisatie & de medewerkers en het vormgeven van de arbeidsvoorwaarden. Ze heeft alle expertise in huis die nodig is om elk onderwerp, alle (juridische) verplichtingen voortvloeiend uit het arbeidsvoorwaardenoverleg én het werkgeverschap, nader vorm te geven: AWVN biedt totaaloplossingen voor werkgevers. Daarnaast is AWVN – als belangenbehartiger van werkgevend Nederland, als meest relevante netwerk voor bedrijven en organisaties die werk maken van werkgeverschap – uitgegroeid tot een belangrijke speler in de polder. De missie van AWVN is om leden te adviseren over en te inspireren bij het vernieuwen van hun rol als werkgever.

Ik hou mij binnen AWVN vooral bezig met het ontwikkelen van innovatieve advisering, nieuwe HR-thema’s en digitale tools.

Tiptrack is een nieuwe tool die wij hebben ontwikkeld voor werkenden. Tiptrack bestaat uit een app en een website. Het faciliteert werkenden om zelf de regie te voeren over de eigen duurzame inzetbaarheid. De app biedt de gebruiker inzicht in 4 thema’s van duurzame inzetbaarheid: werk, ontwikkeling, gezondheid en financiën.

Wat maakt jullie zo innovatief op HR Tech gebied?
Tiptrack is innovatief doordat de medewerker via de modernste technieken gefaciliteerd wordt om zelf aan het roer te gaan staan van je eigen loopbaan. Via Tiptrack kan de medewerker aangeven hoe hij zijn werkdag beoordeelt. Je kan aangeven wat positief en negatief was en via persoonlijke tips krijgt je inzicht in je situatie. Vervolgens stimuleert Tiptrack je om op allerlei manieren actie te ondernemen en de persoonlijke situatie te verbeteren. Vernieuwend aan dit concept is dat de medewerker een eigen interactieve tool heeft, die uitgaat van zelfreflectie en daardoor de intrinsieke motivatie om aan de slag te gaan met de eigen duurzame inzetbaarheid vergroot. De tool is heel laagdrempelig en brengt je steeds een klein stapje verder in je veranderproces.

Daarnaast presenteren we ook in de stand de cao-app. Met deze app hebben medewerkers de complete cao altijd bij de hand als vraagbaak. Bovendien is het laagdrempelig en eenvoudig te doorzoeken. Zo groeit de bekendheid met de cao onder de medewerkers en krijgt HR minder vragen. De cao-app biedt ook mogelijkheden om nieuws te plaatsen en de mening van de medewerkers over veranderingen in de arbeidsvoorwaarden te inventariseren via polls en enquêtes. Op die manier zorgt de app voor draagvlak bij de medewerkers over veranderingen in de cao.

Waarom is Tiptrack onmisbaar voor HR?
Duurzame inzetbaarheid is al enkele jaren de topprioriteit van werkgevers. Grote voordeel van Tiptrack is dat gebruikers niet alleen veel meer inzicht krijgen in hun inzetbaarheid, maar vervolgens ook echt aan de slag gaan met aspecten die hun inzetbaarheid beïnvloeden. Dat blijkt uit de pilot die het afgelopen half jaar bij 11 organisaties in Nederland heeft gedraaid. Duurzame inzetbaarheid komt niet van de grond als medewerkers niet in beweging komen. Dat is een veelgehoorde klacht van HR en daarvoor biedt Tiptrack een innovatieve oplossing. AWVN heeft een groot aantal relevante wetenschappelijke onderzoeken geïnventariseerd naar effectieve maatregelen om medewerkers in beweging te krijgen op dit thema. Tiptrack is gebaseerd op de resultaten van dit literatuuronderzoek en kent daarmee een wetenschappelijke onderbouwing.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Technologie

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties