09
mei

3 vragen aan...Appli

Geplaatst door op in HRtech
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1958
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In de aanloop naar het HR Tech Event spreken we alle standhouders en workshopgevers over hun bedrijf, de visie en waar ze voor HR het verschil kunnen maken. De beurt is aan Appli. 

Stel jezelf voor!
Wij zijn Appli, een jonge onderneming dat bedrijf, student en stageplekken makkelijker, sneller en efficiënter aan elkaar wil koppelen. Hiervoor hebben wij Appli ontwikkeld: een app voor stage matchmaking tussen student en bedrijf; een innovatieve oplossing die in één oogopslag de best passende stagiair of stage laat zien aan de gebruiker. Appli wil hiermee de markt van stagebemiddeling centraliseren zodat bedrijf & student makkelijker met elkaar in contact komen.  

Wat maakt jullie zo innovatief op HR tech gebied?
Door nieuwe technologie maakt Appli het zoeken van een stage en stagiair makkelijk, persoonlijk en efficiënt. Er is gekozen voor een mobiele app omdat mensen steeds vaker contact leggen op ieder moment, waar en wanneer ze dat willen en met name studenten via mobiel communiceren.  

Bedrijven en studenten hebben met hun smartphone of tablet toegang tot Appli, waarmee ze een stagiair of stage kunnen zoeken. Op basis van een vooraf opge​geven profiel worden student en bedrijf met elkaar verbonden. Via slimme algoritmes maakt Appli, zowel vanuit een bedrijf als een student, een match op allerlei doorsnedes. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vakgebied & stage-interesse, opleidingsniveau, type stage, startstage, maar ook ​vaardigheden.

Appli maakt gebruik van innovatieve functies die niet eerder in stage matchmaking gebruikt zijn, zoals liken, superliken, swipen, chatten en het gebruik van foto en video (motivatie-selfie). Door deze innovatieve toevoegingen krijgen bedrijven direct een goede eerste indruk van een kandidaat.

Waarom is Appli onmisbaar voor HR?
Bedrijven willen steeds vaker in een vroeg stadium in contact komen met studenten, omdat een goede match ook een potentiële werknemer kan opleveren. Onderzoek (bron: Nationale Stagemonitor) wijst uit dat het invullen van stages voor bedrijven, studenten en onderwijsinstellingen erg tijdsintensief is en niet altijd leidt tot een goede match. Appli biedt een landelijk zoekveld met meer perspectief op een goede stage en meer keuze voor student en bedrijf. Doordat we gebruikmaken van de nieuwste technieken vinden we aansluiting bij de student, wordt reis- en sollicitatietijd bespaart om de 1e match te maken, en krijg je sneller een eerste indruk van een persoon.

 

Wil je ook swipen en liken om een nieuwe stagiaire te vinden? Bezoek de stand op het HR Tech Event of doe mee met de workshop!

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Technologie

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties