12
mrt
0

Onderzoek: Werken HR en M&C voldoende samen?

Geplaatst door op in Wetenschap

Het verbinden van interne en externe verandering is voor veel organisaties een belangrijk thema. De adviesbureaus Total Identity en Lagerweij & Partners houden zich beiden bezig met verander- programma's van opdrachtgevers, maar zien ook dat in- en externe werkelijkheid niet altijd op elkaar aangesloten zijn.

Doorgaan met lezen
Hits: 2587
25
juni
0

Overleven in een dynamische omgeving: helpt wendbaar organiseren?

Geplaatst door op in Wetenschap

Veel organisaties opereren in toenemende mate in een dynamische omgeving die wordt gekenmerkt door onvoorspelbare veranderingen die veel voorkomen en van invloed zijn op de organisatie. Om hierin te overleven dienen organisaties wendbaar te zijn.

Doorgaan met lezen
Hits: 11400
26
mrt
0

Organisatieland utopia aan de ketenen van haar eigen visiedocument

Geplaatst door op in Wetenschap

Een visiedocument beschrijft een gewenste organisatie. Het is een toekomstdroom van de utopische organisatie met haar grote beloften. Dat kan leiden tot een tunnelvisie waardoor organisatieland utopia een knellend keurslijf wordt. Het utopisch ontwerp is dan gestold en de omgevingsdynamiek haalt organisatieland utopia in.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Organiseren
Hits: 4627
24
apr
0

Meer waarde voor en door de medewerkers

Geplaatst door op in Wetenschap

Ondanks de huidige economische situatie werpt de voorspelde krapte op de arbeidsmarkt – alsgevolg van de pensionering van de babyboomgeneratie, in combinatie met de eerder ingezette ontgroening – haar schaduw vooruit. Veel organisaties zijn zich ervan bewust dat het aantrekken, behouden en inzetten van voldoende gekwalificeerd personeel de komende jaren een belangrijk aandachtspunt zal zijn.

Doorgaan met lezen
Hits: 2751
23
apr
0

The line makes the difference: Line managers as effective HR partners

Geplaatst door op in Wetenschap

Lijnmanagers zijn verantwoordelijk voor het uitvoeren en implementeren van het HRbeleid op de werkvloer. Goede HR implementatie is voor hen ook essentieel, omdat zij voor de operationele output en de prestaties van hun team verantwoordelijk zijn. Zij voeren allerlei HR-activiteiten uit, zoals beoordeling en het vaststellen van beloning, training en ontwikkeling van medewerkers, hun selectie en eventuele disciplinering, etc.

Doorgaan met lezen
Hits: 6256