02
feb

Yo: geef je baas een compliment

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4278
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Onlangs zag ik een zeer indrukwekkende documentaire: "Our Nixon". Deze documentaire laat de 'home movies' zien van Haldeman, Erlichman en Chapin, de vertrouwelingen van het Witte Huis, geschoten op super-8.

Je hoort ook een aantal van de opgenomen gesprekken. Elke keer als Nixon iets speciaals deed, zoals een tv-optreden, belde hij Haldeman om te vragen naar de reacties. Nixon vist naar complimenten. Hij is verbaasd dat zo weinig mensen hem bellen na een evenement om hem te complimenteren. Hij vraagt vervolgens Haldeman mensen per telefoon om hun reacties te vragen. De laatste keer dat dit gebeurt, is wanneer Nixon op televisie het ontslag aankondigt van Haldeman en Erlichman. De enige die hem belt om hem te vertellen dat het een goede speech was, is Haldeman. Hij vraagt Haldeman: kun je een aantal andere mensen bellen om te vragen wat ze ervan vonden, net als vroeger. Beiden beseffen dat dit onmogelijk is.

Bazen houden ook van complimenten, maar ze krijgen ze niet zo vaak. Ik herinner me soortgelijke opmerkingen van mijn oude bazen: bijna niemand durft ze te mailen of te bellen met een compliment. Misschien denken mensen dat dit slijmen is en niet gepast.
Ook bazen verdienen complimenten, en ik zou je willen vragen: geef je baas deze week een compliment.

Er is nu een fantastische app die erbij kan helpen om complimenten te geven: Yo. Vraag je baas om Yo te installeren en vertel haar dat elke keer als je Yo't dit betekent: Yo baas, wat ben je goed bezig. Natuurlijk kan het omgekeerde ook: als je baas jouw een Yo stuurt, betekent dat: Yo, ik ben zo blij dat je deel uitmaakt van mijn team.

Deze Blog Post is een vertaling van de blog post Yo: give your boss a compliment, op 9 augustus 2014 gepubliceerd op de HR blog van Tom Haak.

Vertaling: Eline Timmermans

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Organiseren

Tom is the founder and director of the HR Trend Institute. He is also partner at Crunchrapps.com, a SAAS solution for workforce analytics. He has more than 30 years experience in international HR. He led HR Globally in ARCADIS, until April 2014. Prior to ARCADIS he worked for multinationals as Philips Electronics, KPMG and Aon Risk Services. He is interested in HR trends and innovations, that can increase the impact of HR.


Specialties: HR architecture, recruitment, executive development, management development, talent management, International HR strategies, knowledge management, internal communication, executive compensation, performance management, HR innovations- en trends, people analytics


linkedin hover 32twitter hover 32about me-icon


 

Reacties