09
juli

Waar komt jouw energie vandaan?

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2675
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het wordt steeds belangrijker voor ons om te weten waar de spullen die we kopen vandaan komen. Er zijn legio initiatieven die dit ondersteunen. Denk bijvoorbeeld aan allerlei soorten streekboxen met zuivel van de boer bij jou om de hoek of de tostifabriek met een zelfgebouwd graanveld, twee varkens en twee koeien.

Transparantie en duurzaamheid staan dus steeds hoger in het vaandel. Ook duurzame energie wint steeds meer terrein. Energiebedrijf Qurrent is een pionier op dit gebied. Qurrent vindt het belangrijk dat je weet waar je energie vandaan komt én om te werken aan een energieneutrale samenleving.

Duidelijk en concreet

Qurrent levert gas en stroom tegen inkoopprijs en probeert er juist niet meer, maar minder van te verkopen. In een markt waar het voor de consument onduidelijk is wat hij nou echt betaalt en of de stroom die hij heeft ook wel helemaal groen en duurzaam opgewekt is, maakt Qurrent groene energie duidelijk en concreet. Anders dan bij andere energiebedrijven wil Qurrent niet verdienen aan energieverbruik, maar werkt zij aan een energieneutrale samenleving. Dat is revolutionair in de energiesector.

Energiebesparing

In een energieneutrale samenleving wek je evenveel (of meer) duurzame energie op dan je verbruikt. Dat begint bij de keuze voor een groene energieleverancier. Qurrent biedt duurzame energie aan: stroom van 100% Nederlandse windmolens en klimaatgecompenseerd gas. De volgende stap is energiebesparing om zo de CO2 uitstoot te verkleinen. De laatste stap is zelf energie opwekken: met behulp van zonnepanelen op je eigen dak of zon- en windcertificaten die je kunt kopen als je lid bent van de Qurrent Community.

Landelijke energiecoöperatie

De Qurrent Community, een landelijke energiecoöperatie, investeert in duurzame energieprojecten, zoals een windmolenpark of een zonproject. Als lid kun je een zon- of windcertificaat kopen voor deze projecten. Je kunt ook zelf een project aandragen, bijvoorbeeld de plaatsing van zonnepanelen in jouw wijk of straat. Verder kiest de community met welke projecten zij haar CO2-uitstoot compenseert, bijvoorbeeld een wind- of zonproject in een ontwikkelingsland. Zo heb je als lid van de coöperatie invloed op waar jouw energie vandaan komt.

Andere duurzame initiatieven

Annelies Kuiper is sinds 2011 eigenaresse van dakboerin. Samen met diverse experts ontwikkelt ze kant-en-klare moestuinen voor op je dak. Hiermee slaat zij verschillende vliegen in een klap: in stedelijke gebieden is grond schaars, maar daken zijn er genoeg en het aantal voedselkilometers wordt hierdoor ook beperkt.

Andere voorbeelden van initiatieven die hierbij aansluiten zijn www.urbanfarmers.nl en www.dakdokters.nl.

De Energy Battle van Qurrent 

Qurrent streeft naar een energiebewuste maatschappij door klanten te helpen zo min mogelijk energie te verbruiken. De Energy Battle maakt energie besparen een stuk leuker. Richard Klatten, ceo van Qurrent legt in het filmpje uit hoe dit te werk gaat. Meer weten? Kijk op de website van Qurrent. 

 

Waardeer dit blogbericht:
0

Reacties