19
jan

Recensie - Van ‘feest der herkenning’ naar getalenteerde professional

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3220
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Met Groeien naar lean & meaningful management support heeft Annemarie de Martines een waardiger opvolger van 'Dieu Secretaresse, hello Assistant' geschreven. Stap voor stap, met een logische en heldere structuur leidt ze de lezer op een plezierige wijze naar nieuwe manieren van management ondersteuning.

Ze analyseert de functie, de werkzaamheden, de rol en het gedrag van de PA/ secretaresse of management assistent en van hun leidinggevende. Annemarie heeft veel praktijk ervaring en dat ervaar je direct. De voorbeelden en situaties die ze beschrijft zijn zeer herkenbaar. Zo zet ze je aan het denken en werkt ze aan bewustwording. Vandaaruit biedt ze mogelijkheden en geeft ze suggesties die realistisch en haalbaar zijn.

Jammer dat de theoretisch wetenschappelijke onderbouwing wat minder goed uit de verf komt. Annemarie heeft zeer zeker gedegen onderzoek gedaan, aan de bronnenlijst te zien. Met name het Zevenkrachtenmodel van Berenschot lijkt gezocht. Haar kracht ligt bij haar eigen praktijk- en ervaringsvoorbeelden. Ook zonder de theoretische onderbouwing in de tekst hebben deze meer dan voldoende impact.

Annemarie maakt je duidelijk dat kostenbesparing en efficiëntie verbetering geen bedreiging zijn. Integendeel, ze werken in je voordeel en samen met jouw in dat van je collega's, je team! Maar bovenal geeft Annemarie je met dit boek zelfvertrouwen. Ze biedt je een handreiking bij veranderingen want 'jij hebt immers de ervaring, de kennis, collega's en jezelf', aldus Annemarie. Samenwerken nieuwe stijl, ketensamenwerking of Shared Service Organisation biedt jou de kansen tot ontplooiing.

Een aanrader én eye-opener voor zowel assistenten als managers, directeuren en adviseurs bij de modernisering van managementondersteuning.

Eindcijfer: 9

Meer lezen?

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar het gehele boek van Annemarie de Martines? Klik dan hier om het boek te bestellen.

Waardeer dit blogbericht:
0

In 1959 geboren te Voorburg, opgegroeid in Velp, heb ik na mijn middelbare school in Arnhem de PA (Pedagogische Academie) in Doetinchem gedaan. Ik ben mijn carrière gestart in het Basis Onderwijs en heb zeven jaar met heel veel plezier gewerkt als groepsleerkracht op een multiculturele school in Dordrecht. Tijd voor verandering: de opvoeding van onze twee zonen, MEAO en HBO Managementsupport.


In 1997 aan de slag bij de Bijenkorf in Arnhem, eerst ter ondersteuning van de directie secretaresse en daarna als managementteam assistent. Zestien jaar later, verschillende zeer uiteenlopende Store Managers en MT's, een aantal organisatie veranderingen en de ontwikkeling van Premium Service zowel naar de interne als de externe klant verder, was ondernemen voor mij elke dag anders.


Aansluitend was ik een jaar interim directie assistent bij familiebedrijf Smits Schoenen in Arnhem: Management Support is echt mijn ding! Met de huidige digitalisering, optimalisering van veel processen in organisaties en dus anders werken, ben ik nu op zoek naar de volgende uitdaging.


linkedin hover 32