24
feb

Hr midden in het krachtenveld

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2484
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Duurzame inzetbaarheid is een hot item en staat dit jaar hoog op de hr agenda. De dynamiek op de arbeidsmarkt is nog nooit zo complex geweest. Bekende oplossingen voor nieuwe vraagstukken houden in de praktijk geen stand. Tijd voor hr om hun nieuwe rol te pakken en te werken vanuit visie en actief en wezenlijk bij te dragen in dit krachtenveld. We vroegen Hans Hattink, spreker op het congres HRinspiratie - Duurzame Inzetbaarheid bij windkracht 12!, naar zijn mening en idee.

Wat is uw visie op duurzame inzetbaarheid?
Duurzame inzetbaarheid is de centrale hr uitdaging voor de komende jaren. Medewerkers fit en inzetbaar houden binnen (en soms buiten) de organisatie. Met een hr visie waarin het uitgangspunt is: het vermogen van de individuele medewerker om blijvend inzetbaar te zijn. In de steeds veranderende omgeving vraagt dit van medewerkers dat zij hun talenten inzetten waar die het beste tot hun recht komen of het meeste nodig zijn.

Welke rol moet hr hier volgens u in spelen?
De rol van hr zal zich sterk ontwikkelen in het monitoren en blijvend ontwikkelen van alle leeftijdscategorieën. In de praktijk betekent dit: hr wordt actiever en komt meer in het krachtenveld; de mensen met passie en plezier verbonden houden en laten presteren; management ondersteunen met hun coachende rol.

Kortom weg van regels produceren, nota's schrijven en werkgroepen bevolken. En in het krachtenveld, alle werkgeneraties betrokken houden, mensen wendbaar en weerbaar houden en actief matchen met de eisen die de nieuwe rollen en netwerkstructuren vereisen.

Op welke drie hr thema's zal duurzame inzetbaarheid de meeste impact hebben en op welke wijze?
Duurzame inzetbaarheid heeft grote impact op:

  • het ontwikkelen en bij de les houden van de derde werkgeneratie (talentmanagement voor ouderen)
  • nieuw denken in salarisstructuren (het einde van de anciënniteit opbouw).
  • En most of all: hr pro's hebben een visie en leven ernaar!

Op 10 maart is Hans Hattink spreker op het event HRinspiratie - Duurzame inzetbaarheid bij windkracht 12! Deze dag is een uniek ontmoetingspodium voor hr professionals, loopbaanadviseurs, bedrijfsartsen en managers. Vier doelgroepen die elk vanuit eigen invalshoek betrokken zijn bij het hr-beleid voor 50plussers. Deze multidisciplinaire bijeenkomst zorgt voor een optimale mix om van elkaar te leren en elkaar te inspireren.

Klik hier voor meer info en direct aanmelden.

Waardeer dit blogbericht:
0

Eigenaar van de Koning Business Development en lid kernteam HRcommunity. Onder andere verantwoordelijk voor HRzone, HRjob en HRxpress. Onderdeel van redactie HRzone.