27
jan

10 voor 10: De kracht van routine

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3308
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Een vriend vertelde me een verhaal over de gang van zaken bij de sales-afdeling van een succesvol bedrijf. Bij sales was het credo: 10 vóór 10. Dit betekende dat je tien ‘cold calls’ moest doen voor tien uur. Niet veel mensen houden van cold calling. Veel (sales-) mensen hebben dan ook de neiging om het uit te stellen.

Je kent het mechanisme wel: alle activiteiten die je niet leuk vindt, uitstellen. Vervolgens introduceerde de sales-director de regel 10 voor 10. Het duurde even, maar nu is iedereen eraan gewend en vinden ze het zelfs leuk. Je hoeft er niet langer over na te denken, je dag begint met tien cold calls.

Een andere vriend vertelde me een business game voor stagiairs. Ze was de coach van een team van stagiairs bij een grote multinational. Toen de opdracht werd uitgedeeld, begonnen de trainees onmiddellijk volgens een bepaalde methodiek hun probleem op te lossen en te plannen. Daarin waren ze getraind tijdens hun opleiding bij de multinational. Het team werkte zeer effectief, en omdat ze geen tijd verloren met het ontwerpen van proces en het toewijzen van taken, konden ze zich creatief richten op de belangrijkste uitdagingen en wonnen ze de business game.

Eerder hield ik een pleidooi om te stoppen met een ​​aantal routines (The Future of HR, part 7: Kill some routines), nu wil ik een pleidooi houden om een ​​aantal routines juist te behouden. Persoonlijk helpen sommige routines me. Op zondagochtend loop ik 14-17 kilometer, het liefst met mijn vriend E. Deze routine is zo’n 25 jaar geleden begonnen, zodat het een hele vaste routine is. Ik hoef me nooit te bedenken wat ik zal doen op zondagochtend.

Dus, wat zijn de routines binnen onze organisaties, die kunnen helpen bij het effectiever en meer klant- en mensgericht maken van de organisatie? Mijn dochter, die psychologie studeert, vertelde me over de 66-dagenregel: gemiddeld duurt het 66 dagen om een ​​nieuwe routine te vormen. Bij de invoering van een routine, moet hiermee rekening worden gehouden.

Deze Blog Post is een vertaling van de blog post 10 before 10: The power of routine, op 26 april 2014 gepubliceerd op de HR blog van Tom Haak.

Vertaling: Eline Timmermans

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Organiseren Patronen

Tom is the founder and director of the HR Trend Institute. He is also partner at Crunchrapps.com, a SAAS solution for workforce analytics. He has more than 30 years experience in international HR. He led HR Globally in ARCADIS, until April 2014. Prior to ARCADIS he worked for multinationals as Philips Electronics, KPMG and Aon Risk Services. He is interested in HR trends and innovations, that can increase the impact of HR.


Specialties: HR architecture, recruitment, executive development, management development, talent management, International HR strategies, knowledge management, internal communication, executive compensation, performance management, HR innovations- en trends, people analytics


linkedin hover 32twitter hover 32about me-icon


 

Reacties