24
juni

Rapport: Werkbeleving in Nederland 2016

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4994
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Integron onderzocht voor de 8e keer de werkbeleving van werkend Nederland. In dit artikel vind je een overzicht van de meest opmerkelijke uitkomsten.

Top performers: lichte daling

In 2016 ervaarde 13% van de werkenden dat hun werkgever het beste uit hen haalt; dit is een lichte daling (1%) ten opzichte van vorig jaar. Het loont voor werkgevers om te investeren in deze top performers; ze zijn 4x zo trots op de organisatie en bevelen de organisatie ook 4x zoveel aan. Bovendien solliciteren zij veel minder en geven ze minder vaak aan dat ze dit in de toekomst van plan zijn.

Tevredenheid: voor verbetering vatbaar

Maar liefst de helft van de werkenden stelt dat de organisatie- en werkbelevingsaspecten voor verbetering vatbaar zijn. Aandachtspunt is hierbij met name aansturing. De helft van werkend Nederland vindt dat het ontbreekt aan uitgesproken waardering en het vertrouwen in de leidinggevende. Anders organiseren is de sleutel voor dit probleem; formuleer bijvoorbeeld duidelijk beleidsmaatregelen.

Werkdruk & duurzame inzetbaarheid: hoog op de agenda

Volgens 31% van de werkenden is de werkdruk te hoog en is maar liefst met 39% toegenomen. Dit leidde tot een verzuim bij 21% van de medewerkers.

Banner Integron

Infographic Integron

beeld: unsplash

 

Waardeer dit blogbericht:
0

Stephan van Gelder, expert op het gebied van klant- en werkbeleving, richtte na zijn studie bedrijfseconomie het bedrijf Integron op. In 24 jaar is Integron uitgegroeid tot een van de grootste spelers op het gebied van klant- en medewerkersonderzoek in Nederland. Samen met 40 bevlogen medewerkers streeft hij er naar met Integron het beste uit klanten en medewerkers te halen.


Stephan is tevens auteur van de boeken 'Knuffel de Klant' en 'Book OUCH!' en initiatiefnemer van het jaarlijks uitgebrachte onderzoek 'Werkbeleving in Nederland'.


linkedin hover 32twitter hover 32