24
juni

HRhackathon joy@work: terugblik

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2609
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Gisteren heeft HRcommunity voor zo'n twintig teams samen met een aantal enthousiaste partners de HRhackathon georganiseerd rondom het thema joy@work. Benieuwd hoe het was? Lees dan de korte impressie of bekijk de storify.

Maurits Bruel: 'binden & boeien'

Dagvoorzitter Iris Gündel praatte de dag vakkundig aan elkaar en kondigde Maurits Bruel aan, onder meer oprichter van de Geluksfabriek en auteur van het gelijknamige, succesvolle boek. Volgens Bruel draait het om binden en boeien, waar we ons nu veel te veel richten op cijfers en helaas zijn de meeste statistieken notoir onbetrouwbaar en ontmenselijkend. Uiteindelijk ben je niet een cijfer of een statistiekje, maar ik ben ik. De oplossing? Ga terug naar het individu. 

Bas van der Veldt: 'humor als instrument'

Waar Maurits joy@work vooral koppelde aan geluk, stelde Bas van der Veldt, CEO van hoofdsponsor AFAS Software, humor centraal. Hij begon met de volgende vraag: 'Kunnen we het leuker maken?'. Het bleef angstvallig stil toen hij vroeg of er iemand in de zaal iets leuks in zijn arbeidscontract had gezet. Andere tips die hij gaf, waren bijvoorbeeld: Neem je jezelf niet te serieus en geef het goede voorbeeld. Tot slot kun je humor ook goed inzetten om verwachtingen goed te managen.

Mobile Talent Room, RMMBR, RealtimeIX 

Teams konden tijdens de hackathon hun talenten ontdekken in de Mobile Talent Room, kennismaken met 'de blackbox to learn' van RMMBR en RealtimeIX hield een continue meting van de stemming. Daarnaast verzorgden Effectory, AccorHotels en Hutten break-out sessies. 

Meer weten?

Maar dit is nog lang niet alles! Wil je bijvoorbeeld weten hoe onze Haka eruit zag? Ben je benieuwd naar diverse Periscope-interviews met deelnemers en partners? Of wil je weten welk team er met de hoofdprijs vandoor ging? Bekijk dan onderstaande Storify. Houd HRzone goed in de gaten, want binnenkort lees je hier meer over onze volgende hackathon tijdens de HRsummerschool op 21 en 22 juli.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Engagement Innovatie Leren