05
sept

HR nieuws om niet te missen week 36

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1961
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Wekelijks speurt Bright & Company voor jou het internet af op zoek naar interessant, leuk of opmerkelijk HR nieuws uit binnen- en buitenland. Regelmatig publiceren wij deze verzameling op maandag, als leesvoer om je week goed mee te beginnen. Met deze week: ‘soft skills’ in trek, gelukkige(re) generaties aan het werk, jaloerse collega’s van top performers, hardwerkende vroege vogels, experiment met 30-urige werkweek, einde van de jaarlijkse salarisverhoging.

Op zoek naar een baan? Benadruk je 'soft skills' op je CV!

Zakenkrant Wall Street Journal analyseerde meer dan 2,3 miljoen LinkedIn profielen. Wat bleek? Bijna 6 op de 10 mensen die aangaven dat zij sterk waren op communicatievaardigheden vonden binnen een jaar een nieuwe baan. Mensen die sterke vaardigheden hebben op communicatie, samenwerken, punctualiteit zijn erg gewild bij werkgevers.

Samenwerking tussen generaties maakt gelukkiger (bij McDonald’s)

Het is een realiteit die niet meer weggaat. Meerdere generaties op de werkvloer. Uit een recente studie bij McDonalds blijkt dat het tot positieve effecten kan leiden. Het resultaat van het onderzoek onder 32.000 medewerkers van de fastfoodketen: mensen voelen zich 10% meer gelukkiger wanneer zij samenwerken met mensen uit andere generaties.

High-potential of top presteerder? Pas op voor je (jaloerse) collega’s!

Je zou denken dat de beste jongetjes en meisjes van de klas het altijd makkelijk hebben. En dat zij door de rest van de organisatie worden gewaardeerd. Niets is minder waar. Vooral bij organisaties in zeg maar stroeve omstandigheden. In dit artikel van The Economist waarschuwen experts voor jaloezie en afgunst. Zo worden hoogvliegers vaak extra kritisch bekeken door collega’s, en krijgen zij expres aanvullende werkzaamheden op hun bordje.

Om 4 uur 's ochtends ben je het meest productief

Goed nieuws voor nachtvlinders en vroege vogels. Onderzoekers van Wall Street Journal kwamen erachter dat het werken om 4 uur in de ochtend het meest productief is. Redenen zijn onder andere minimale afleiding, verstoringen en andere prikkels (zoals sociale media en e-mails). Toch zitten er ook mindere kanten aan dit alternatieve werkritme...

Amazon experimenteert met een 30-urige werkweek

Part-time werken wordt de norm bij een select aantal teams van internetgigant Amazon. De medewerkers binnen deze teams verdienen driekwart van het salaris van iemand die 40 uur werkt, maar krijgen verder dezelfde arbeidsvoorwaarden. Het initiatief is ontstaan vanuit de gedachte dat de traditionele voltijdsbanen niet een 'one size fits all'-model is.

Bedrijven zetten een streep door de jaarlijkse salarisverhoging

Elk jaar wat meer salaris. Het is voor velen (helaas niet voor iedereen) een standaard gegeven. Maar steeds meer organisaties (zoals Accenture en General Electric) zijn bezig met het herinrichten van hun beoordelings- en beloningssysteem. De reden: het werkt niet. Het zorgt er namelijk niet of nauwelijks voor dat mensen beter presteren of meer gemotiveerd zijn. Lees: Say Goodbye to the Annual Pay Rise op de website van Bloomberg.

beeld: pexels

Waardeer dit blogbericht:
0

Tony Brugman heeft een passie voor het zoeken, vinden én delen van nieuwe kennis, data en trends (bij voorkeur op het snijvlak mens, werk en technologie). In zijn dagelijkse werk mag hij dit doen als HR Business Analist bij Bright & Company | HR Strategy.


linkedin hover 32twitter hover 32