11
juli

HR nieuws om niet te missen (week 28)

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2738
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Wekelijks speurt Bright & Company voor jou het internet af op zoek naar interessant, leuk of opmerkelijk HR nieuws uit binnen- en buitenland.

Regelmatig publiceren wij deze verzameling op maandag, als leesvoer om je week goed mee te beginnen.

Lees hier het HR nieuws om niet te missen van week 25week 23 en week 20

Lieg jij bij het invullen van een MTO? Je bent niet de enige

Er worden veel vragen gesteld tijdens een medewerkerstevredenheidsonderzoek, maar de meest voor hand liggende ontbreekt meestal: heb je alles naar waarheid ingevuld? Het academische tijdschrift Industrial and Organizational Psychology heeft een hele editie gewijd aan het ontrafelen van het antwoord. Forbes zocht vervolgens uit welke wereld er achter de ‘nee’-optie schuil gaat.

Meer autonomie en creativiteit op de werkvloer, niet alleen weggelegd voor hippe startups

Mooi praktijkvoorbeeld van sociale innovatie bij een Amerikaans bouwbedrijf. Medewerkers krijgen de ruimte om hun werk zelf te organiseren en uit te voeren. Het doel is om een ondernemende cultuur te creëren die creativiteit, initiatief en teamwerk stimuleren. Dit resulteert uiteindelijk in betere afronding van projecten, medewerkersbetrokkenheid en (meer) tevreden klanten.

Bedenk goed wat je eet als je met je baas aan de lunchtafel zit

Het opbouwen van een vertrouwensrelatie met een ander kost tijd en is niet eenvoudig. Helemaal niet wanneer het je leidinggevende betreft. Maar er is een manier waarop je sneller het vertrouwen van je baas kan winnen. Psychologen aan de Chicago Universiteit hebben namelijk ontdekt dat leidinggevenden sneller een persoon vertrouwen wanneer deze hetzelfde op zijn/haar bord heeft liggen als de baas.

BrightCompany croissant

 

Opleiden van banenzoekers groot succes, of is de oplossing toch niet zo eenvoudig?

In de staat New York heeft men enkele jaren geleden geëxperimenteerd met het gericht, gesubsidieerd en sectoraal aanbieden van opleidingsprogramma’s aan mensen die aan de onderkant van de arbeidsmarkt zitten. De eerste resultaten waren geweldig. Het inkomen van de deelnemers aan de proef nam naderhand toe met 15 tot 20 procent. De grote vraag is nu: waarom gebeurt dit niet vaker?

We werken steeds langer zonder daarvoor betaald te worden

Een onderzoek onder 2600 Britse werknemers toont aan dat meer dan 4 op de 5 mensen meer uren werken dan wat er in hun arbeidsovereenkomst is afgesproken. Hoewel de meeste mensen niet geloven dat zij daadwerkelijk productiever zijn, voelen zij wel de druk om deze overuren te maken. De onderzoekers waarschuwen daarom voor verhoogde risico’s op verzuim en burn-out.

 

Waardeer dit blogbericht:
0

Tony Brugman heeft een passie voor het zoeken, vinden én delen van nieuwe kennis, data en trends (bij voorkeur op het snijvlak mens, werk en technologie). In zijn dagelijkse werk mag hij dit doen als HR Business Analist bij Bright & Company | HR Strategy.


linkedin hover 32twitter hover 32