20
juni

HR nieuws om niet te missen (week 25)

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 1857
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Wekelijks speurt Bright & Company voor jou het internet af op zoek naar interessant, leuk of opmerkelijk HR nieuws uit binnen- en buitenland.

Regelmatig publiceren wij deze verzameling op maandag, als leesvoer om je week goed mee te beginnen.

Lees hier het HR nieuws om niet te missen van week 23 en week 20

Afschaffen van medewerkersbeoordelingen beter? Vergeet het maar

Ontnuchterd artikel en idem dito onderzoek over de meest recente en bejubelde ontwikkelingen in Performance Management-land. Waar steeds meer organisaties hun beoordelingscyclus moderniseren, gaan er nu ook geluiden op dat het niet allemaal rozengeur en maneschijn is. Legt dit een bommetje onder de vernieuwingsagenda?

Bij Credit Suisse is (over)werken op vrijdagsavond nu een taboe

Lange en non-reguliere werktijden in de financiële sector zijn de normaalste zaak van de wereld. Vooral voor junior medewerkers. Maar de Zwitserse bank Credit Suisse stuurt haar medewerkers vrijdagavond om 7 uur naar huis. Niet om te werken, maar voor quality time met de familie.

Gepest worden door je baas: niet alleen de losers, maar ook juist de sterspelers

Opmerkelijke bevindingen van een nieuw Amerikaans onderzoek. Onderzoekers hebben ontdekt dat leidinggevenden niet alleen de pik hebben op minder presterende medewerkers. Het zijn in veel gevallen ook juist hun beste mensen die door hen gepakt worden. En dit heeft alles te maken met de 'Sociale Dominantie Oriëntatie'.

BrightCompany HRnieuws25 kus

Beeld:Pixabay

Liefde en seks op de werkvloer: waar staat jouw organisatie?

Er hangt nog vaak een zweem van gene om heen, maar ze zijn onvermijdbaar. Liefdes- en seksuele relaties op het werk. De meesten van ons brengen immers meer tijd door met hun collega’s dan met vrienden en familie. Australische onderzoekers brachten in kaart hoe verschillende organisaties met dit fenomeen omgaan.

Nieuw talent op cyberveiligheid werven: zoek het op dicht bij huis, zegt Linkedin

Het thema cyberveiligheid zal de komende tijd hoog op de agenda blijven staan. En daarmee wordt de vraag naar information security experts alleen nog maar groter. Hoe kunnen bedrijven de aanstaande schaarste  aan information security personeel voor zijn? Simpel, zegt Linkedin. Zoek getalenteerde ICT-experts in je organisatie en biedt herscholing aan.

Meer verdienen als CEO? Zorg voor meer vrouwen in de boardroom

Vrouwen aan de top. Het blijft een aandachtspunt. Ondanks dat we weten dat het positieve effecten heeft op prestaties van organisaties en voor de maatschappij. Nieuw onderzoek laat zien dat het hebben van meer vrouwen in de bestuurskamer ook beter is voor de portemonnee van de CEO.

Brugman HRnieuws om niet te missen 24

Beeld: Pixabay

Ontslagen omdat je een kopje koffie dronk op het werk

Dit onwaarschijnlijke verhaal speelt zich af in Australië. Een schoonmaker werd ontslagen omdat hij een kopje koffie nam vlak voor zijn ochtenddienst. De reden: hij werd beschuldigd van diefstal. Bovendien zei de werkgever in kwestie dat hij tevens een inbreuk maakte op de reputatie en winstgevendheid van de onderneming.

Werken tot je dood: in Japan gebeurt dit helaas al op te jonge leeftijd

Triest, maar realiteitscheck 3-minuten videoreportage over de ernstige gevaren van de oververhitte dienstensector in Japan. Waar schimmige part-timecontracten en extreem lange werktijden leiden tot hoge gezondheidsrisico’s en zelfs dodelijke gevallen. Juist bij jonge mensen.

 

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Goed werkgeverschap HRD

Tony Brugman heeft een passie voor het zoeken, vinden én delen van nieuwe kennis, data en trends (bij voorkeur op het snijvlak mens, werk en technologie). In zijn dagelijkse werk mag hij dit doen als HR Business Analist bij Bright & Company | HR Strategy.


linkedin hover 32twitter hover 32