20
mei

HR nieuws om niet te missen (week 20)

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3139
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Wekelijks speurt Bright & Company voor jou het internet af op zoek naar interessant, leuk of opmerkelijk HR nieuws uit binnen- en buitenland. Regelmatig publiceren wij deze verzameling op vrijdag, als leesvoer om je weekend goed mee te beginnen.

Hierbij de eerste vijf nieuwsberichten:

Zes uur per dag werken: hogere productiviteit, blijere medewerkers
In Zweden experimenteren verplegers in de ouderenzorg met een innovatief arbeidscontract. Zij werken 6 uur per dag voor een 8-urig salaris. De eerste uitkomsten zijn zeer positief: hogere productiviteit, blijere medewerkers en een flink lager ziekteverzuim.

Slapen op het werk? Bij Chinese Tech-bedrijven pure noodzaak
Om de gigantisch snelle groei en hevige concurrentie in de Chinese technologie te kunnen bijbenen, worden veel en lange werkdagen gemaakt. Slapen op het werk is daarmee eigenlijk een noodzaak geworden. Soms gaat het zo ver dat medewerkers praktisch de hele werkweek op het werk doorbrengen.

Dit bejubelde HR-bedrijf was de perfecte start-up, maar toen ging het mis
Long-read over Zenefits (softwareleverancier voor online HR-oplossingen en verzekeringen), dat werd gezien als de perfecte Silicon Valley start-up: een visionaire oprichter, in een gat in de markt gesprongen, een goed verdienmodel. Vorig jaar gewaardeerd op 4,5 miljard dollar. Maar door grote missers, juist op het gebied van HR, heeft het bedrijf veel pijn moeten lijden.

Ook het klassieke zomerbaantje verandert door de on-demand economie
In Amerika kiezen steeds meer scholieren en studenten ervoor om hun traditionele zomerbaantje in te ruilen voor tijdelijk seizoenswerk bij een start-up zoals Uber. Het voordeel is dat zij vaak meer flexibiliteit hebben over hun werktijden, en dat deze ‘nieuwe’ baantjes voor het oprapen liggen.

Internationaal onderzoek naar verandering van werk
Nederlandse werknemers zijn goed toegerust op de taken van het toekomstige werken. Zo blijkt onder meer uit het onderzoek ‘Hoe werk verandert’ van het ADP Research Institute onder 2000 respondenten in 13 landen.

 Afbeelding: Pexels

Waardeer dit blogbericht:
0

Tony Brugman heeft een passie voor het zoeken, vinden én delen van nieuwe kennis, data en trends (bij voorkeur op het snijvlak mens, werk en technologie). In zijn dagelijkse werk mag hij dit doen als HR Business Analist bij Bright & Company | HR Strategy.


linkedin hover 32twitter hover 32