03
okt

Boeklancering Groeien naar lean & meaningful management support

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2613
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Op 30 september lanceerde Annemarie de Martines haar nieuwe boek: 'Groeien naar lean & meaningful management support'. Lees hier het verslag van de dag.  

“De klassieke baas-secretaresse-verhouding hindert organisatieontwikkelingen”, stelt management-support-deskundige Annemarie de Martines in haar nieuwste boek. “Het is niet meer van deze tijd om voor één manager te werken. Dat kost geld, tijd en de flexibiliteit die tegenwoordig broodnodig is. Het oude model houdt het kennisdelen en netwerken tegen.”

boekIn haar nieuwe boek Groeien naar lean & meaningful management support beschrijft Annemarie de Martines hoe de nieuwe positie voor de secretaresseeruit zou moeten zien. “Werken in teams is het nieuwe, kostenbesparende en effectievere model. De oude constructie is te tijdrovend. Al die ‘eigen winkeltjes’ belemmeren waardevolle verbindingen en de stroom van kennis. Maar de oude baas-secretaresse-verhouding zorgt ook voor een te persoonlijke werkrelatie die weinig kritisch is en dus weinig innovatief. Dan raak je beiden – dus zowel assistent als manager  achterop. Als dat overal in de organisatie gebeurt, loopt het op den duur vast.

“Door de komst van de smartphone, tablet en handige apps  en de moderne manager die daarmee zijn eigen agenda plant  zijn er minder uitvoerende taken nodig en dus per saldo minder secretaresses nodig. De secretaresse van de toekomst pampert niet meer ‘haar’ manager als individu, maar het team waarvan zij onderdeel uitmaakt en de gehele organisatie, want daar voelt zij zich onderdeel van. Secretaresses werken in een team waarin iedereen zijn eigen talenten verder kan ontwikkelen.”

Door op zo’n manier de ondersteunerstaken beter te verdelen, komt de organisatie tot betere prestaties, zo blijkt uit onderzoek van de Universiteit van Tilburg dat De Martines liet uitvoeren voor haar boek. De Martines: “Managers nemen betere beslissingen en kunnen sneller en flexibeler handelen. Dat is in het voordeel van de klant, de leerling, patiënt of burger.”

boek4De rector magnificus van de Universiteit van Tilburg, Prof. Dr. Philip Eijlander, nam het officiële, eerste exemplaar van het boek in ontvangst. Tijdens zijn toespraak onderstreepte hij het belang van meer waardering voor de managementondersteuners in organisaties en de noodzaak tot een verdere professionalisering van het secretaressevak.

“Door de kwaliteiten van de ondersteuners meer te erkennen, en ze veel beter in te zetten bij verandertrajecten, wordt een verandertraject succesvol”, aldus De Martines, “secretaresses zitten overal, weten alles, kennen iedereen, hebben enorme voelsprieten voor wat er intern leeft. Organisaties zouden zo veel meer kunnen bereiken als ze hier veel meer gebruik van zouden maken!” 

Bestel boek

Het boek is vanaf nu te koop! Klik hier om het boek te bestellen.

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties