23
juni

Weconomics analyse

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 4069
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Crisissen volgen elkaar steeds sneller op en duren ook steeds langer. Dat is een teken dat er iets staat te gebeuren.

Je hebt dit gevoel waarschijnlijk ook als je auto steeds vaker naar de garage moet en daar ook steeds langer verblijft. Dat is meestal een teken dat de auto aan vervanging toe is. Zo is het ook met onze 'welvaartmachine'. De sleutel tot welvaart is steeds het verbeteren van onze productiviteit geweest. Automatisering, maar ook social media en allerlei HR- en managementconcepten hebben ons de afgelopen decennia nauwelijks productiever gemaakt. Dit komt vooral, omdat we het verwerken van informatie nog vaak binnen de muren van bedrijven organiseren. Beter is dit werk met hybride organiseren, professionele communities, gedeelde informatienetwerken en een algemene datanutsvoorziening te organiseren. Weconomics is hier een programma, een organisatiemodel en een infrastructuur voor.

Dit boek is onderdeel van het Weconomics programma voor het verbeteren van de productiviteit van informatiewerkers en het organiseren van een duurzame economie en welvaart. Dit boek richt zich vooral op de specialist die een gedegen analyse wil maken en 'waarom-vragen' wil beantwoorden.

Bestel boek

Klik hier om dit boek te bestellen. 

HRxpress

Waardeer dit blogbericht:
0

Paul Bessems is onderzoeker, schrijver, spreker en strategisch organisatie-adviseur. Hij studeerde bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven. Na zijn loopbaan als zelfstandig adviseur heeft hij zich gespecialiseerd in Weconomics. Weconomics is een model, een infrastructuur én een programma om informatiewerkers veel productiever te maken door communities en gedeelde informatienetwerken op te zetten en bestaande processen uit klassieke organisaties over te hevelen naar deze nieuwe netwerken. Hij schreef hierover boeken als 'Elke dag als de zon opkomt' en een tetralogie van ruim  1300 pagina's. Het eerste boek uit deze serie van 4 heet: 'Weconomics - Hoe overleef je als informatiewerker de 21e eeuw?'. In de Weconomics Tetralogie geeft Bessems een brede en diepe analyse en biedt hij een oplossing voor duurzaam nieuw organiseren van werk en welvaart in de 21e eeuw. Hij beantwoordt de vraag waarom we in een welvaartscrisis zitten en hoe we daar structureel uitkomen. Verder geeft Bessems lezingen, trainingen, workshops op het gebied van Weconomics en adviseert hij bedrijven en instellingen die communities willen opzetten en slimmer willen samenwerken in gedeelde informatienetwerken. Ontwikkeling en verspreiding van het gedachtengoed doet hij onder meer via de door hem opgerichte Weconomics Foundation.


linkedin hover 32 twitter hover 32

Reacties