18
feb

Verdraaide organisaties - Terug naar de bedoeling

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3269
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Organisaties zijn "verdraaid" als de natuurlijke principes van organiseren verloren zijn gegaan onder een lawine van on-natuurlijke managementlogica. Recht tegenover deze verdraaide organisaties staan de organisaties die juist excelleren. Zij houden zaken eenvoudig en dicht bij de menselijke natuur en presteren daarmee enorm veel beter.

In 'Verdraaide organisaties' biedt Wouter Hart een nieuw houvast aan iedereen die met minder krampachtige beheersbaarheid veel betere resultaten wil halen. Het boek bevat vele herkenbare voorbeelden, indringende inzichten en een krachtig nieuw basismodel, dat hij in gesprek met Marius Buiting ontwikkelde.

Bestel boek

Klik hier om het boek te bestellen.

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Leiderschap Strategie

Tot en met mijn studie heb ik mij vooral bezig gehouden met creativiteit, psychologie en persoonlijke ontwikkeling en effectiviteit. Vanaf mijn afstudeerscriptie heb ik mezelf vijf jaar verdiept in het thema leiderschap.


Het boekje 'leiders van vandaag - lessen voor morgen' (genomineerd voor managementboek van het jaar 2009) heeft die fase afgesloten. De laatste jaren houd ik mij vooral bezig met de mythe van beheersbaarheid in organisaties en de daarbij behorende vraag hoe een organisatie beter kan presteren door minder bureaucratie. Dit heeft geleid tot het boek 'Verdraaide organisaties' dat op 1 november 2012 verschenen is.


linkedin hover 32    twitter hover 32

Reacties