06
okt

Groeien naar lean en meaningful management support

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3108
  • 1 reactie
  • Afdrukken

Groeien naar lean en meaningful management support is het tweede boek van Annemarie de Martines. In dit boek gaat zij in op de nieuwe rol van management support in organisaties.

Over het boek

Het is niet meer van deze tijd om voor één manager te werken. Het kost geld, tijd en flexibiliteit. Het houdt kennis delen en het maken van waardevolle verbindingen tegen.

De klassieke baas-secretaresseverhouding zorgt voor een te persoonlijke werkrelatie, die weinig innoverend is, waardoor iedereen achterop raakt. De moderne secretaresse pampert niet meer 'haar' manager als individu, maar het team waarvan zij onderdeel uitmaakt en de hele organisatie, want daar voelt zij zich onderdeel van. Met het werken in shared service organisaties bespaar je kosten en gaat de kwaliteit van dienstverlening omhoog. Bovendien biedt het veel meer mogelijkheden aan secretaresses om hun talenten verder te ontwikkelen.

Met een nieuwe rolverdeling komt de organisatie tot betere prestaties en dat is in het voordeel van de klant, burger, patiënt, leerling. Het boek biedt tal van handreikingen, best practices en praktijkcases voor het nieuw organiseren van managementondersteuning.

Een onmisbaar boek voor iedereen die informatie en inspiratie wil opdoen voor de eigen organisatie. Een boek van de praktijk voor de praktijk.

Bestel boek

Klik hier om het boek te bestellen.

Waardeer dit blogbericht:

Mijn naam is Annemarie de Martines, ben getrouwd en heb 2 jongens van 11 en 13 jaar. Ik woon in het toeristische plaatsje Kessel, aan de Maas in Limburg. Van huis uit ben ik directiesecretaresse, daarna ben ik doorgegroeid naar andere (leidinggevende) functies en ben ik altijd betrokken geweest bij het secretaressevak: als vestigingsmanager bij Secretary Plus, als docent bij Scheidegger Opleidingen en meer recent als lid Sectorraad secretariële beroepen van de ECABO.


Met mijn bedrijf Quadrant Advies richt ik mij, middels adviestrajecten en trainingen,  op het optimaliseren van managementondersteuning binnen organisaties, waarbij vooral de focus ligt op het benutten van talenten en het creëren van een positieve werkomgeving. Ik ben tevens auteur van het boek ‘Adieu Secretaresse, Hello Assistant’, dat in 2010 verscheen. Binnenkort verschijnt het vervolg!

Reacties