09
nov

Voorpublicatie deel 2 uit Groeien naar lean en meaningful management support

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 5208
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Groeien naar lean en meaningful management support is het tweede boek van Annemarie de Martines. In dit boek gaat zij in op de nieuwe rol van management support in organisaties. 

Hierbij geven we je de kans om kennis te maken met het boek. Annemarie de Martines laat je twee hoofdstukken uit het boek lezen! Na eerder hoofdstuk 3.1: Het inrichtingsplan gepubliceerd te hebben, lees je vandaag hoofdstuk 3.3: Manager en assistant: samenwerking 'nieuwe stijl'. 

Manager en assistant: samenwerking 'nieuwe stijl'

Innovatie van ondersteunende werkprocessen begint met een paradigma shift over het denken over, kijken naar en inrichten van de relatie tussen manager en assistant. Eerder hebben we al gezien wat de meerwaarde is van het organiseren van managementondersteuning in teams. Er is zo veel meer uit de ondersteuning te halen door haar kwaliteiten en vaardigheden te erkennen en te waarderen op basis van haar prestaties en niet op basis van de kwaliteit van de persoonlijke relatie met degene voor wie zij werkt. Het werkt dubbel zo hard door voor de managers en uiteindelijk de organisatie in totaliteit als we weten dat de herinrichting van managementondersteuning er voor zorgt dat de bedrijfsprestaties omhoog gaan (zoals blijkt uit de resultaten van onderzoek van de Universiteit Tilburg, 2013).

Door de relatie tussen manager en assistant persoonsonafhankelijk in te richten ontstaan er mogelijkheden om prestaties meetbaar te maken. Tijd, geld en kwaliteit zijn criteria waarmee we de prestaties inzichtelijk maken. Het is één van de manieren om duidelijkheid te krijgen op welke onderdelen je als ondersteuning nog verder kunt groeien en bloeien. Daarnaast zijn er uiteraard de klanttevredenheidsmetingen en de peer reviews die helpen om de ontwikkeling van de ondersteuning te analyseren en verder te professionaliseren.

Download het hoofdstuk

AnnemarieDeMartines Hoofdstuk3.3

Meer lezen?

Ben je enthousiast geworden en benieuwd naar het gehele boek van Annemarie de Martines? Klik dan hier om het boek te bestellen.

Waardeer dit blogbericht:

Mijn naam is Annemarie de Martines, ben getrouwd en heb 2 jongens van 11 en 13 jaar. Ik woon in het toeristische plaatsje Kessel, aan de Maas in Limburg. Van huis uit ben ik directiesecretaresse, daarna ben ik doorgegroeid naar andere (leidinggevende) functies en ben ik altijd betrokken geweest bij het secretaressevak: als vestigingsmanager bij Secretary Plus, als docent bij Scheidegger Opleidingen en meer recent als lid Sectorraad secretariële beroepen van de ECABO.


Met mijn bedrijf Quadrant Advies richt ik mij, middels adviestrajecten en trainingen,  op het optimaliseren van managementondersteuning binnen organisaties, waarbij vooral de focus ligt op het benutten van talenten en het creëren van een positieve werkomgeving. Ik ben tevens auteur van het boek ‘Adieu Secretaresse, Hello Assistant’, dat in 2010 verscheen. Binnenkort verschijnt het vervolg!

Reacties