19
dec

Thuishulpmedewerkers tsn nu in zelfsturende teams bij Familiehulp

Geplaatst door op in Artikelen
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 5881
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Na veel onzekerheid, acties en rechtszaken mocht Buurtzorg Nederland ruim 2.300 medewerkers huishoudelijke hulp van het failliete tsn Thuiszorg overnemen. Veelal van het type Mien Dobbelsteen: niet lullen maar poetsen. Ze werken nu onder de naam Familiehulp, met dezelfde filosofie van zelfsturende teams als Buurtzorg. Hoe gaat dat, zoveel mensen ineens ‘anders’ laten werken?

‘Het regelen van de bezetting in de vakantie was een heel gepuzzel. We konden het niet meer onderling afstemmen, omdat de afspraken er al lagen. En hoe kom je zo snel aan invalkrachten?’ Zwanie van ’t End is een oudgediende in het vak, ze verzorgt al meer dan 23 jaar huishoudelijke hulp in Enschede. Van ’t End was in dienst bij tsn en maakte alle perikelen mee, van de aankondiging van het faillissement eind vorig jaar en alle onzekerheid, acties en rechtszaken rond de overname door Buurtzorg Nederland tot uiteindelijk de nieuwe start per 25 april onder de naam Familiehulp. ‘Je kunt niet veel meer dan gewoon je werk doen en afwachten. Ik kende de aanpak van Jos de Blok met de zelfsturende teams, hij is hier in de regio begonnen met Buurtzorg Nederland. Het idee om door hen te worden overgenomen gaf mij wel een goed gevoel.’

Slow Managementbeeld: pixabay

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32