12
apr
0
Geplaatst door op in Artikelen

Projecten bij overheden en bedrijven mislukken vaak omdat mooie plannen niet snel genoeg in de praktijk worden getoetst. ‘Projectteams blijven maar praten en theoretiseren, waardoor het gedroomde projectresultaat achterhaald is voordat het in de praktijk is gebracht.’

Doorgaan met lezen
Hits: 1149
01
mrt
0

5 tips om je loonadminstratie sneller te maken

Geplaatst door op in Artikelen

Kan jouw loonadministratie efficiënter? Waarschijnlijk wel. En zijn bijvoorbeeld de beslissingstrajecten wel op de juiste manier ingericht? Leg je loonadministratie onder de loep aan de hand van deze vijf tips.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Werkgeverschap
Hits: 598
31
jan
0

Point of view aflevering 19 – ‘Van Vakmanschap naar Meesterschap’

Geplaatst door op in Artikelen

Jos van Langen onderzoekt ontwikkelingen in de wereld van HRD en organisatieveranderingen.  In een serie interviews ontrafelt hij diverse transformatieprocessen rondom wendbare en toekomstbestendige organisaties: wat zijn de succesfactoren van deze organisaties en hoe gedragen ze zich? Dit keer: hoe draagt men binnen organisaties kennis behoud en kennis over?

Doorgaan met lezen
Getagged in: Beleid HRD
Hits: 865
19
dec
0

Thuishulpmedewerkers tsn nu in zelfsturende teams bij Familiehulp

Geplaatst door op in Artikelen

Na veel onzekerheid, acties en rechtszaken mocht Buurtzorg Nederland ruim 2.300 medewerkers huishoudelijke hulp van het failliete tsn Thuiszorg overnemen. Veelal van het type Mien Dobbelsteen: niet lullen maar poetsen. Ze werken nu onder de naam Familiehulp, met dezelfde filosofie van zelfsturende teams als Buurtzorg. Hoe gaat dat, zoveel mensen ineens ‘anders’ laten werken?

Doorgaan met lezen
Hits: 4079
29
nov
0

Positieve psychologie: fundament voor duurzame inzetbaarheid

Geplaatst door op in Artikelen

Hoe haalt u het maximale uit uw menselijk kapitaal? Door de dat kapitaal grondig te analyseren en vervolgens te werken aan het vergroten van het effect op de organisatiedoelstellingen. De positieve psychologie geeft de instrumenten om het maximale uit elke individu te halen. Als je die principes omhelst, werk je elke dag aan duurzame inzetbaarheid, betoogt Paul Hoogstraten, specialist HR-strategie van Lagerweij.

Doorgaan met lezen
Hits: 2667
14
nov
0

Pijlers van samenwerken- deel 3: omdenken

Geplaatst door op in Artikelen

De dynamische wereld laat organisaties kraken in hun voegen. Nieuwe manieren van samenwerken zijn essentieel. Het ideaal is dat professionals zonder tussenkomst van managers flexibel en resultaatgericht inspelen op hun omgeving. Maar hoe organiseer je dat? Peter Dijkema, specialist resultaatgericht samenwerken bij Lagerweij, zet in deze reeks de drie belangrijkste pijlers op een rij: verdraagzaamheid, urgentie en omdenken.

Doorgaan met lezen
Hits: 1455
10
nov
0

Pijlers van samenwerken - deel 2: urgentie

Geplaatst door op in Artikelen

In de dynamische wereld van nu zijn nieuwe manieren van samenwerken essentieel. Het ideaal is dat professionals zonder tussenkomst van managers flexibel en resultaatgericht inspelen op hun omgeving. Maar hoe organiseer je dat? Peter Dijkema, specialist resultaatgericht samenwerken bij Lagerweij, zet in deze reeks de drie belangrijkste pijlers op een rij: verdraagzaamheid, urgentie en omdenken.

Doorgaan met lezen
Hits: 1355
07
nov
0

Pijlers van samenwerken: verdraagzaamheid

Geplaatst door op in Artikelen

De dynamische wereld laat organisaties kraken in hun voegen; nieuwe manieren van samenwerken zijn essentieel. Duidelijk is de trend waarin professionals samen verantwoordelijkheid nemen en flexibel en resultaatgericht inspelen op hun omgeving. Maar hoe organiseer je dat? Peter Dijkema, specialist resultaatgericht samenwerken bij Lagerweij, zet de pijlers op een rij: verdraagzaamheid, urgentie en omdenken.

Doorgaan met lezen
Hits: 1486
17
okt
0

De Quinn-helix: organiseer voortdurende beweging

Geplaatst door op in Artikelen

Ach, hoe heerlijk was de tijd dat er nog een verschil was tussen reorganiseren en organiseren. Nu is verandering de standaard en vragen markt en technologie ons constant om aanpassing. Organisaties leggen daarvoor de verantwoordelijkheid lager en kijken naar hoe start-ups flexibiliteit en ondernemendheid vorm geven. Maar is dat schaalbaar en hoe behoud je cohesie? Het model van Quinn (1981) bewijst wederom zijn kracht door inzichtelijk te maken hoe een organisatie zich ontwikkelt. Niet via concurrerende waarden, maar in een constante in beweging.

Doorgaan met lezen
Hits: 2223
26
sept
0

Van controle naar missie

Geplaatst door op in Artikelen

Het gangbare managementmodel in organisaties dateert van ruim honderd jaar geleden. Dit model, gebaseerd op command and control, moet razendsnel worden omgebouwd om talenten van medewerkers optimaal te kunnen benutten. Maar hoe maken we organisaties die beter geschikt zijn voor mensen? Een viertal praktische inzichten en adviezen.

Doorgaan met lezen
Hits: 753