15
jan
0

Hoe kan HR zijn Learning Agility verbeteren?

Geplaatst door op in Wetenschap

Ruim twee jaar geleden onderzochten HFMtalentindex en HRcommunity hoe het ervoor stond met de Learning Agility van HR-professionals. Hoe snel waren we in staat om ons aan te passen aan een veranderende omgeving? Hoe staat het er twee jaar later voor? We hebben goed én slecht nieuws.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Goed werkgeverschap Leren
Hits: 2846
27
mei
0

Onderzoek: leiderschap & risicoprofielen

Geplaatst door op in Wetenschap

Neem jij meer of minder risico dan andere managers en directeuren? Levert het nemen van risico een groter inkomen op? Dit zijn vragen die centraal staan in de managementenquête die masterstudent Terence Speyer van de Universiteit van Amsterdam uitvoert.

Doorgaan met lezen
Hits: 2262
08
apr
0

Invoering van zelfsturende teams mislukt vaak door teveel aandacht voor teams

Geplaatst door op in Wetenschap

Het onderwerp 'Zelfsturende teams' staat hoog op de managementagenda. Toch worstelen veel organisaties bij de invoering én met het werkend krijgen van autonome teams.

Doorgaan met lezen
Hits: 2960
13
dec
1

Een onderzoek naar de ervaringen met en opbrengsten van peoplemanagement

Geplaatst door op in Wetenschap

De (ouderen)zorgsector verkeert momenteel in een dynamische en complexe omgeving. Als gevolg van marktwerking in de zorg en de (huidige) nijpende personeelstekorten hebben zorgorganisaties te maken met een toenemende prestatiedruk. Voor deze organisaties leidt dit tot de enorme HRM uitdaging hoe zij er voor kunnen zorgen dat zij voldoende personeel hebben die optimale prestaties leveren.

Doorgaan met lezen
Getagged in: Leiderschap Management
Hits: 3756
13
dec
0

Leiderschap en Het Nieuwe Werken

Geplaatst door op in Wetenschap

Deze afstudeerscriptie is geschreven ter afsluiting van de master Strategisch Human Resource Management. Het onderzoek is uitgevoerd bij Essent, één van de grootste energieleveranciers van Nederland. Het thema dat in dit onderzoek centraal staat is leiderschap en Het Nieuwe Werken (hierna: HNW). Bij Essent is de naam @nders werken gegeven aan HNW, vandaar dat deze benaming gehanteerd zal worden in dit onderzoek.

Doorgaan met lezen
Hits: 2902