01
aug

Saskia Nijs: Hoe kun je medewerkers maximaal laten floreren?

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2956
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In aanloop naar de Leadership Experience publiceren we een aantal interviews met inspiratoren waarin we dieper ingaan op hun visie op leiderschap. Vandaag deel 3: Saskia Nijs.

SaskiaNijs

Saskia Nijs ziet zichzelf als een medewerker van deze tijd; ze doet veel verschillende dingen, maar alles op basis van haar eigen skills. De rode draad is verbinden; zaken aan elkaar verbinden, klanten met elkaar verbinden, producten met elkaar verbinden, mensen laten samenwerken. Altijd met het eindresultaat voor ogen.

Faciliteren om te laten floreren

De vraag die centraal staat in Saskia haar promotieonderzoek luidt: Wat moet je als organisatie minimaal faciliteren om je medewerkers maximaal te laten floreren? Medewerkers krijgen steeds meer vrijheid, en daarmee ook meer eigen verantwoordelijkheid. Saskia is van mening dat de consequenties van deze verschuiving niet alleen bij de medewerker zelf mogen liggen, maar dat de organisatie daarin ook verantwoordelijkheid moet nemen. Denk bijvoorbeeld aan de juiste ondersteuning op gebied van loopbaanontwikkeling en persoonlijke groei.

Het doel van haar onderzoek is om te komen tot een model waarbij organisaties kunnen leren welke effecten het heeft als systemen (zoals resultaatmetingen, scorecards, HR modellen en hiërarchische structuren) in de organisatie anders worden georganiseerd.

Ideale organisatie

Saskia’s ideale organisatie is een netwerkorganisatie waarbij het potentieel van het individu volledig benut wordt en innovatie en klantgerichtheid voorop staan. Gemiddeld geeft 80% van de werknemers in Nederland aan dat ze niet hun volledige potentieel benutten en dat ze dat wel graag zouden willen. Dat vindt Saskia buitengewoon zonde. Hoe mooi zou het zijn als we er met z’n allen voor zorgen dat het potentieel van medewerkers volledig benut gaat worden? In welke vorm van organiseren dan ook.

Waarom naar Saskia

Saskia biedt een mooie combinatie aan van praktijkervaring en onderzoek. Tijdens deze Unconference wil Saskia jou inspireren door je veel verschillende ideeën en voorbeelden te bieden, grotendeels rondom de thema’s leiderschap, organisatiesystemen en de manier waarop wij medewerkers faciliteren in hun groei. Haar focus ligt op de organisatiestructuur waarin medewerkers gefaciliteerd kunnen worden om hun potentieel volledig te benutten. Daarbij is ze ook erg benieuwd naar systemen, afspraken of (ongeschreven) regels die jou in de weg staan bij het in beweging krijgen van de organisatie. Uiteindelijk verlaat je de Unconference met een aantal praktische handvatten die je helpen zelfstandigheid bij medewerkers optimaal te faciliteren.

Lees hier het interview met Freek Peters en Leo Witvliet. Houd HRzone in de gaten, want binnenkort publiceren we interviews met andere smaakmakers van de Leadership Experience! 

beeld: pixabay

Waardeer dit blogbericht:
0

Mensen helpen hun volledige potentieel aan talenten en kwaliteiten te ontsluiten, is wat ons drijft in het werk dat wij doen. Al meer dan tien jaar werkt Insights Benelux met de methodiek en programma’s van Insights Discovery. Met behulp van een eenvoudige en aansprekende kleurentaal geven we inzicht in gedragsvoorkeuren en leggen we de basis voor diverse ontwikkelprogramma’s waarmee managers, medewerkers en teams hun interactie, samenwerking en performance kunnen versterken. Samen met een groeiende community van inmiddels ruim 1300 Insights practitioners werken we met passie aan de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties.


In het programma Insights On Topic werkt de community van Insights practitioners samen rondom een actueel thema op het gebied van Learning & Development. Inspirerende publicaties die voortkomen uit dit programma zijn te vinden op www.insightsontopic.com


linkedin hover 32 facebook hover 32 twitter hover 32