22
juni

‘Nieuwe tijden vragen om nieuwe vormen van besturing en leiderschap’

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2576
  • 0 reactie
  • Afdrukken

In aanloop naar de Leadership Experience publiceren we een aantal interviews met sprekers waarin we dieper ingaan op hun visie op leiderschap. Vandaag deel 1: Freek Peters.

freekpeters

Freek Peters is organisatiepsycholoog, partner van Adviesbureau De Galan groep en hoogleraar Contextueel Leiderschap aan Tilburg University.

Vanuit welke nieuwsgierigheid doe je jouw onderzoek(en)?

Ik ben steeds weer gefascineerd door de enorme effecten die de menselijke factor met zich meebrengt in het functioneren van organisaties. Motto: nieuwe tijden vragen om nieuwe vormen van besturing en leiderschap.

Waar ben je nieuwsgierig naar tijdens de Unconference?

De zekerheid van onzekerheid: Hebben we wel door hoeveel anders de toekomst zal zijn?

Hoe interpreteer jij het thema leidinggeven aan transitie?

De Next Generation leiderschap. Hoe zien organisaties er over zo’n tien jaar uit en wat betekent dat voor het hier en nu? Waar ligt de ontwikkeling?

Waarom is dit thema voor jou relevant?

Je moet een transitie sturen vanuit de toekomst en niet vanuit het verleden. Qua leiderschap en ontwikkeling lopen we anders het grote risico dat wij de generatie van morgen willen toerusten met kennis en inzichten van gisteren. Het MBA probleem.

Wat boeit je aan het thema van de Unconference?

Ik ben expert op het WAT, maar erg nieuwgierig naar het HOE. Met welke manieren en methoden kunnen we de transities echt vormgeven?

Welke vraag heb je aan de transitie(bege)leiders?

Hoe wil je zelf de switch gaan maken?

Houd HRzone in de gaten, want binnenkort publiceren we interviews met andere smaakmakers van de Leadership Experience zoals Leo Witvliet.

beeld: pixabay

Waardeer dit blogbericht:
0

Mensen helpen hun volledige potentieel aan talenten en kwaliteiten te ontsluiten, is wat ons drijft in het werk dat wij doen. Al meer dan tien jaar werkt Insights Benelux met de methodiek en programma’s van Insights Discovery. Met behulp van een eenvoudige en aansprekende kleurentaal geven we inzicht in gedragsvoorkeuren en leggen we de basis voor diverse ontwikkelprogramma’s waarmee managers, medewerkers en teams hun interactie, samenwerking en performance kunnen versterken. Samen met een groeiende community van inmiddels ruim 1300 Insights practitioners werken we met passie aan de ontwikkeling van individuen, teams en organisaties.


In het programma Insights On Topic werkt de community van Insights practitioners samen rondom een actueel thema op het gebied van Learning & Development. Inspirerende publicaties die voortkomen uit dit programma zijn te vinden op www.insightsontopic.com


linkedin hover 32 facebook hover 32 twitter hover 32