05
juli

HRtop100 interviews met Hein Knaapen, Marij van Onzenoort en Mario Verlaat

Geplaatst door op in Opinie
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 5364
  • 0 reactie
  • Afdrukken

HRtop100 is uitgegroeid tot een toonaangevend podium; HR directeuren uit diverse sectoren en branches delen hun visie en vertalen deze naar de praktijk. Wij spraken in de afgelopen perdiode onder meer met Hein Knaapen, Chief HR Officer bij ING en Marij van Onzenoort Executive Director Human Resources bij Merck. 

Wendbaarheid

Wendbaarheid is een kernwoord dat in alle interviews de boventoon voert. Hein Knaapen vindt dat we moeten investeren in een leven lang leren omdat we hierdoor kunnen blijven groeien en inzetbaar zijn, ook in de toekomst. Mario Verlaat vindt het belangrijk dat zowel de organisatie als de werknemers wendbaar zijn zodat ze beter functioneren. Marij van Onzenoort verbindt wendbaarheid aan innoveren en ziet er een constante beweging in. 

Vast versus flexibel

De flexibilisering van de arbeidsmarkt is ook een terugkerend thema, al lopen de meningen hierover sterk uiteen. Hein Knaapen ziet een beweging waarbij vast meer vast wordt en flexibel meer flexibel. Marij van Onzenoort ziet juist een beweging naar meer flexibiliteit die betekent dat je je meer kunt verbinden aan inhoud en professie in plaats van aan een werkgever. Mario Verlaat gelooft dat er meer hybride vormen van organiseren komen. 

Toegevoegde waarde HR

Hein Knaapen formuleert het als volgt: 'Wil je punten maken of impact hebben als professional?' en: 'HR moet bijdragen aan goed leiderschap zodat de leiders kunnen zorgen voor succesvolle en betekenisvolle organisaties'. Mario Verlaat ziet HR meer als bruggenbouwer tussen professional en klant en de professional en de organisatie. Marij van Onzenoort vindt het belangrijk dat HR zowel naar buiten als naar binnen kijkt: 'We moeten een business partner zijn voor de directie en goed de vertaling maken van trends en wat er binnen en buiten je bedrijf gebeurt'.

Meer HRtop100?

Houd de website van HRtop100 goed in de gaten, want binnenkort publiceren we bijvoorbeeld een interview met Eveline Paternotte, HR Director Grolsch bij SABMiller. Je kunt er ook de visie lezen van zo'n honderd andere HR directeuren. Wil je zelf een HR directeur aandragen? Dat kan! Kijk dan hier voor meer informatie. 

Waardeer dit blogbericht:
0