15
dec

HRtop100: de winnaars zijn bekend!

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 3478
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Gisteren was het dan eindelijk zo ver: de finale van de HRtop100, een initiatief van HRcommunityRaymakersvdBruggen en P&Oactueel. De hele maand november kon het publiek stemmen en bovendien reikte de vakjury ook nog een award uit. In deze blog een kort verslag van de dag en een storify.

Toekomst van werk

Onder leiding van juryvoorzitter Aukje Nauta voerde winnaar van vorig jaar Pascal Verheugd, CEO Wim Schimmel van Arbo Unie en Gerard van Vliet (CEO van de NCD) gesprekken met de zes finalisten. Terwijl de gesprekken plaatsvonden, gingen de overige aanwezigen aan de slag met het centrale thema ´De toekomst van werk´. Gevoed door de onderzoekresultaten van de benchmark Talent Management van Raet en een onderzoek van Zilveren Kruis over eigen regie, voerden de deelnemers twee rondetafelgesprekken. Onder begeleiding van experts op diverse HR-gebieden zoals pensioen, arbeidsrecht en talentmanagement bogen de HR-directeuren zich over de vraag wat de strategische rol van HR is in de toekomst. Benieuwd naar de resultaten? Houd HRzone dan goed in de gaten, want binnenkort kun je hierover meer lezen.

Onderzoek Learning Agility

Prof. dr. Jaap van Muijen presenteerde tussen de twee rondes op prikkelende wijze de uitkomsten van ons onderzoek naar de Learning Agility van HR. Over een paar weken besteden we aandacht aan het complete het rapport, maar we kunnen alvast verklappen dat wij als vakgebied behoorlijk agile zijn. Goed nieuws als je je bedenkt dat HR in organisaties een belangrijke taak heeft om organisaties en haar medewerkers wendbaar te maken.

Tijdens het diner nam Fons Trompenaars ons tijdens zijn key note mee naar de toekomst waar we voor de uitdaging staan om tegenstrijdigheden aan elkaar te verbinden.

En de winnaar is...

Toen was eindelijk het moment daar. Na een zenuwslopend aftelfilmpje werd duidelijk dat Puck Bossert van MN zich een jaar lang de winnaar van de publieksprijs mag noemen. Irene Vernie van Rituals won de vakjury prijs. Hoewel de jury over alle finalisten zeer lovend was, gaf juryvoorzitter Aukje Nauta aan dat Irene er wat hen betreft met kop en schouders bovenuit stak; ´Irene werkt niet voor Rituals, Irene IS Rituals´. Bekijk hier de top 10 HR-directeuren.

tkf401897b   tkf401897e

Een impressie van de dag

Bekijk via deze link de sfeerimpressie en hieronder de storify met alle tweets over de HRtop100. 

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32