09
okt

5 publicaties over Leiderschap

Geplaatst door op in Nieuws
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2411
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Het afgelopen half jaar hebben een aantal auteurs geschreven over Leiderschap. Lees deze artikelen om weer volledig op de hoogte te zijn over dit thema.

Leiders denken teveel in spagaat – door Jitske Kramer
Politieke crisis, economische crisis, klimaat crisis, financiële crisis.... we hebben een leider nodig! Stop het Crisis Management. Het is tijd voor Crisis Leiderschap.

Leren en leiders – door Helma van den Berg
Lijden leiders tijdens hun leerproces? Dat zou je gaan denken omdat ze zo moeilijk aan het leren zijn te krijgen. Terwijl het juist zo belangrijk voor ze is. Zij zijn immers de personen die met hun kennis de organisatie de juiste koers laten varen en de juiste afslag laten nemen. Ze hebben een sterk bepalende rol in een bedrijf en kunnen het zich niet permitteren om door kennisachterstand de organisatie te benadelen.

Managen? Alleen als de 'bijsluiter' aangeeft dat het kan! – door Marcel van Marrewijk
Het is ondoenlijk om in het bos van managementboeken – zo'n 15.000 titels en een breed trainingsaanbod - als leidinggevende in- en overzicht te behouden van werkzame managementmethoden. Zeker als tegengestelde methoden even succesvol lijken. Wie of wat moet je dan geloven? Je eigen gevoel volgen lijkt dan zo gek nog niet...

Leidinggeven aan engagement – door Mark Raijmakers
Engagement is het huidige toverwoord. Werkgevers willen bevlogen en betrokken medewerkers. Maar hoe geef je eigenlijk leiding aan bevlogen medewerkers? En hoe krijg je die?

Leiderschap: Ego op de achtergrond, ontwikkelen van mensen op de voorgrond - door Paul van der Priem
Leiderschap is een veelomvattend begrip. Het begint met leidinggeven aan jezelf. Vanuit goede zelfkennis vaststellen waar je sterke punten liggen en aan welke punten je moet werken. Het gaat niet om jou als leider, maar om het dienen van een organisatie die zich voortdurend ontwikkelt.

Waardeer dit blogbericht:
0

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32

Reacties