17
apr

Voorpublicatie - Let op! Leidraad voor wakker leiderschap

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2185
  • 0 reactie
  • Afdrukken

We schreven al eerder over dit praktische boek over leidinggeven dat geschikt is voor iedereen die nu óf in de toekomst op wat voor manier bezig is met leiderschap. Vandaag publiceren we het voorwoord.

Over dit boek, en waar de titel naar verwijst

Leidinggeven is een vak. Het is veel meer dan het bekleden van een positie. Het is ook veel meer dan het geven van opdrachten en controleren of en hoe die zijn uitgevoerd. Als leidinggevende faciliteer je ontwikkelingsprocessen bij medewerkers met als doel  vaardigheden en gedrag in te zetten in het belang van de organisatie.

Om dat effectief te kunnen doen is het van belang dat je over de juiste grondhouding beschikt, inzichten aanscherpt waar het gaat om het beïnvloeden van menselijk gedrag en je communicatieve vaardigheden verwerft en traint, onderhoudt.

In dit boek word je uitgenodigd tot zelfreflectie om voor jezelf de juiste grondhouding te vinden, refereren we aan diverse relevante inzicht modellen en krijg je adviezen en tips hoe je vaardigheden verwerft en eigen maakt.

Zonder de juiste inzichten en grondhouding loop je het risico bij het verwerven van vaardigheden dat je jezelf kunstmatig gedrag aanleert. Dit boek wil jou als leidinggevende helpen inzichten, grondhouding en vaardigheden te integreren en je eigen te maken.

De titel: ”Let op. Leidraad voor wakker leiderschap” verwijst naar de vertaling van de auteur van het begrip Mindfulness naar de context van het bedrijfsleven. Oplettend staat in dit boek voor zowel de ander en de omgeving waarnemend als ook voor het je bewust zijn van je eigen beweegredenen en de dynamiek waarin jij je met medewerkers bevindt. Wakker zijn dus.

LetOp voorwoord

Waardeer dit blogbericht:
0
Getagged in: Leiderschap Management

HRzone is het kennisplatform van HRcommunity. De redactie van HRzone bestaat uit een team van jonge en enthousiaste professionals met een passie voor HR. Contact opnemen met de redactie kan via .


twitter hover 32