10
sept

Voorpublicatie deel 1 uit De Schaduwkant van Leiderschap

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2316
  • 0 reactie
  • Afdrukken

We besteedden al eerder uitgebreid aandacht aan 'De Schaduwkant van Leiderschap' van Erik de Haan. Dit onlangs gepubliceerde boek is een eerlijke verhandeling over leiderschap. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten. Het nieuwe meesterwerk voor elke coach, manager of hr-professional.

Hierbij geven we je alvast de kans om kennis te maken met het boek. De komende tijd kun je drie hoofdstukken uit het boek lezen! We beginnen vandaag met Hoofdstuk 2.

Patronen van leiderschap

Het leiderschap van vandaag in organisaties is nog altijd gemodelleerd op hele primitieve instincten, en al even essentieel voor iedereen die ook maar iets met een organisatie te maken heeft. Wie heeft er de leiding? Hoe geven zij leiding? Hoe kan ik het leiderschap beïnvloeden? Het zijn slechts enkele van de wezenlijke vragen die iedere dag opnieuw worden gesteld in organisaties. Juist omdat leiderschap zo’n cruciaal onderwerp is voor ons allemaal, is het niet bepaald eenvoudig om er vanaf enige afstand naar te kijken, te doorgronden wat het inhoudt, en criteria voor effectief leiderschap te formuleren. Toch is dat wat we in dit hoofdstuk willen doen. We doen een stap terug, stellen een bruikbare de€nitie voor en formuleren aan de hand daarvan criteria voor de kwaliteit van het leiderschap in hedendaagse organisaties.

Download hoofdstuk 2
Schaduwkantvanleiderschap

Meer lezen?

Ben je enthousiast geworden van dit hoofdstuk uit het boek van Erik de Haan.
Klik dan hier om het boek te bestellen!

 

 

 

Waardeer dit blogbericht:
0

Reacties