09
dec

Regievoeren zonder macht

Geplaatst door op in Boeken
  • Fontgrootte: Groter Kleiner
  • Hits: 2252
  • 0 reactie
  • Afdrukken

Regievoeren zonder macht: kan dat wel? Het begrip regievoeren wordt steeds vaker gebruikt voor de sturende rol die overheden hebben in de realisatie van beleid in samenwerking met de maatschappij. Regievoeren zonder macht betekent effectief sturen van transities en samenwerkingsverbanden vanuit gelijkwaardigheid. Het is de manier om energie te creëren, zodat mensen met positieve energie samenwerking zoeken voor de gewenste verandering.

Dit boek beschrijft verschillende situaties waarin dit sturingsconcept effectief is. De auteur onderbouwt de sturingsfilosofie aan de hand van beproefde theorieën, maar maakt 'Regievoeren zonder macht' vooral praktisch met handreikingen en ervaringen uit de praktijk.

'Regievoeren zonder macht' is geschreven voor mensen die verantwoordelijk zijn voor samenwerking en veranderingen in complexe omgevingen. Mensen die zich realiseren dat er balans moet zijn tussen voortgang en draagvlak. Dit kunnen beleidsmedewerkers, project- en programmamanagers of ketenregisseurs zijn, maar ook de lijnmanager en bestuurder die bewust kiest om niet vanuit de machtspositie te sturen. Mensen die verantwoordelijkheid willen nemen voor de sturing vanuit gelijkwaardigheid, zullen in dit boek veel herkenning vinden en praktische ideeën voor hun aanpak.

Bestek boek

Klik hier om het boek te bestellen.

Waardeer dit blogbericht:
0

Hans Licht werkt 30 jaar in het publieke domein. Zijn expertises zijn projectmatig creëren, programmatisch creëren, leiderschap en teamontwikkeling en organisatieontwikkeling.


linkedin hover 32


 

Reacties